Kurabiye Hamurunun İdeal Olması İçin Pratik Püf Noktaları

Kurabiye Hamurunun İdeal Olması İçin Pratik Püf Noktaları. Kurabiye yapacağınız zaman en iyi sonucu almak istiyorsanız bazı detayları önemsemeniz gerek. Özellikle yumuşak isteyenlerin sertleşmesinden şikâyetçi olduğu bir yapım süreci söz konusu oluyor.

Genellikle kurabiye için yoğrulan hamurdan kaynaklanan bu sertlik içinse bazı detaylar öne çıkıyor. Eğer püf noktalarına dikkat ederek yaparsanız hiçbir sorun yaşamadan en lezzetli kurabiyeleri servis edebilirsiniz.

Pastanelerde yediğiniz kadar lezzetli olan kurabiyeleri yapmak aslında son derece basit. Fakat hem tuzlusu hem de tatlısı yapılan bir hamur işi için birden fazla değişken söz konusu olabiliyor. Hatta yumuşaklığı için uygulanacak birkaç adım ile istediğiniz ideal sunumu rahatlıkla yapabilirsiniz.

En İyi Kurabiye Hamuru Nasıl Olmalı?

En İyi Kurabiye Hamuru Nasıl Olmalı?

En İyi Kurabiye Hamuru Nasıl Olmalı? Çoğunluğun bir kurabiyeden beklentisi ağızda dağılan bir yapıda olmasıdır. Çünkü dışarıda pastanelerde yediğimiz kurabiyeler böyle bir yapıya sahiptir.

Aynı zamanda tat olarak evde yaptığımızla bir türlü örtüşmezler. Bu lezzet sırlarının çok gizli olmadığını söylemek gerekiyor. Ancak yine de bazı detayları atlarsanız asla o lezzete ulaşamayacağınız bir gerçek.

Eğer kurabiye yaparken en iyi sonucu almak istiyorsanız önceliğiniz kullanacağınız malzemeler olmalıdır. Tereyağı bunların arasında en önemli kıstas diyebiliriz. Hatta tereyağından ziyade tereyağının kullanımı ön plana çıkıyor.

Çoğu kişiye göre kurabiyeye tadı veren unsur tereyağıdır. Fakat bunu hangi noktada ve hangi standartlarda ekleyeceğimiz alacağımız sonucu direkt olarak etkiler.

Mesela tereyağını eriterek ekleyeceksek kesinlikle sıcak haliyle hamurun içerisine dahil etmemeliyiz. Bu sert kurabiyelerin en büyük nedenlerinden birisidir.

Ayrıca tereyağını oda sıcaklığında erimeye bırakıp eklemek ya da ısıtarak erittiysek bile soğuttuktan sonra hamura dahil etmek en doğrusu olacaktır.

Tereyağını ekledikten sonra ne kadar un atacağınızı da ölçerek belirlemeniz gerek. Direkt una boğduğunuz bir hamurun sertleşmekten başka çaresi kalmayacaktır. Üstelik bunu tereyağı bile engelleyemez.

Elinize yapışma durumuna bağlı olarak ölçü alabilirsiniz. Elinize yapışmayacak düzeye geldiğinde yeterli olacak.

Kurabiyelerinizin en az pastanedeki kadar lezzetli olabilmesi için pişirme sürecini ve ısısını iyi ayarlamanız şart. Çok pişen ya da uzun süre ısıya maruz kalan hamurun sertleşeceğinden şüpheniz olmasın.

Kurabiyenin tarzına bağlı olarak bazı ısı değerleri farklılık gösterebilir. Bazen 160 bazen ise 180 derecede pişirilmesi önerilebilir. Her halükarda fırın bu ısıya ulaştıktan sonra tepsiyle fırına atılmalıdır.

Ayrıca pişme süresini takip edip ideal noktaya geldiğini düşündüğünüzde pişirmeyi sonlandırabilirsiniz. Genellikle soğuduktan sonra tüketildiği için fırından indirir indirmez servis etmeyin. Bunun yerine dinlendirmek çok daha iyi bir lezzet yakalamanıza sebep olacaktır.

Sert Kurabiye Hamuru Nasıl Yumuşatılır?

Sert Kurabiye Hamuru Nasıl Yumuşatılır?

Kurabiyeleri eğer hamur yoğurma aşamasında daha yumuşak yapmak istiyorsanız tereyağını uygun formatta kullanmanız gerekiyor. Eğer unun fazla geldiğini ve hamurdan ötürü kurabiyelerin sert olacağını düşünüyorsanız tereyağı ekleyerek bu sorunu çözebilirsiniz.

Ancak genellikle piştikten sonra sertleşen kurabiyeler ile ilgili daha fazla sorun yaşanıyor. Bu durumun çözümü olmasına rağmen kısa vadeli bir çözümü olmadığını da vurgulamak gerek.

Eğer fırından çıkarıp dinlendirdiğiniz kurabiyeleriniz sertleştiyse geniş ağızlı ama ağzı iyi kapanan bir cam kavanozun içerisine kurabiyeleri yerleştirin. Aynı kavanoza elma dilimleri attıktan sonra kapağını sıkıca kapatın.

Havayla hiçbir bağlantısı kalmayacağı için yaklaşık 24 saat içerisinde kurabiyeleriniz ciddi anlamda yumuşamaya başlayacaktır. Dilerseniz arada kontrol ederek ideal yumuşaklığa geldiğinde servis edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap