Düdüklü Tencerede Pişen Yemeklerin Süre Aralığı Ne Kadardır?

Düdüklü Tencerede Pişen Yemeklerin Süre Aralığı Ne Kadardır?. Düdüklü Tencere için en önemli faktörün kullanma talimatları olduğunu söylemeye gerek yok. Bir dönem için tehlikeli bir pişirme ürünü olarak algılanmış olsa da günümüz teknolojisinde kilitli kapak, uyarı sistemleri ve buhar tahliyesi ile herhangi bir tehlikesi kalmamıştır.

Bazı Besinlerin pişme süreleri saatleri kapsayabiliyor. Bu saatler ise 5-9 saat arasında değişkenlik gösterebiliyor.

Bu kadar uzun süren bir pişime süresi hem besin değerlerini yitirmesine hem de mevcut bütün formunu kaybetmesine yol açıyor.

Üstelik enerji sarfiyatı ve gün boyunca kaybedeceğiniz zaman bunlara dahil edilebilir. Yani bir bakıma düdüklü tencere en önemli pişirme gereçlerinden birisi olarak mutfakta yer alabilmektedir. Ancak farklı besinler için de farklı pişirme sürelerinin uygulanması gerektiğini unutmamalıyız.

Düdüklü Tencerede Hangi Yemek Ne Zaman Pişer?

Düdüklü Tencerede Hangi Yemek Ne Zaman Pişer?

Düdüklü tencerelerde çalışma prensibi içeride hapsedilen buharla hızlı bir pişirme sürecinin yaşanması olarak özetlenebilir. Dolayısıyla pişirme aşamasında kesinlikle buhar tahliyesi olmadan, düdük uyarısını almadan kapağını açmaya çalışmamanız gerekiyor.

Pişme aşamasından sonra süreci hızlandırmak için tencereyi soğuk suyun altına tutabilirsiniz. Tüm bunlara rağmen kilitli kapak mekanizmasının uyarı vermediği bir süreçte açılması gerekiyor.

Ayrıca her ne kadar hızlı pişirmek mümkün ola da farklı sebzelerde veya farklı etlerde zaman süreci değişkendir. Bunu pişirme öncesinde bilmeli ve buna göre yemek yapmaya başlamak gerekir.

  • Bakliyatlar

Bakliyatlar en uzun süre pişen besinler arasında yer alıyor. Daha önceden ıslatarak pişirilen ve süreci kısaltılan bakliyatlar ıslatılmadan pişirilmektedir.

Bunları sıralayacak olursak kuru fasulye için 30-45 dakika, nohut içinse 45-60 dakika yeterlidir. Yine ıslatılmamış olması durumunda yeşil mercimek için pişirme süresi 20 dakikadır. Kırmızı mercimek için bu sürenin 3 dakika olduğunu kesinlikle unutmayın.

  • Patates

Eğer patates yemeği yapacaksanız bunun için 10 dakikalık pişirme süresi yeterli olacaktır. En hızlı pişirilebilen sebzelerden birisi olarak patates püresini 15 dakikada, patates salatasını ise yine 15 dakikada hazırlayabilirsiniz.

  • Pırasa

Pırasa yemeğinde de süreç oldukça hızlıdır. Kısık ateşte pişirirken yalnızca 15 dakika yeterli olacaktır.

  • Mısır

Mısır için pek çok haşlama tekniği olsa da düdüklü tencere ile bu süreç kısaltılabiliyor. Mısırlar fazla bekletilmeden haşlanması gerektiği için pişirme aşamasını düdüklü ile daha da hızlandırabilirsiniz. Süreç olarak 20 dakika yeterlidir.

  • Barbunya

Barbunya için de tıpkı bakliyatlar gibi suda bekletme işlemi uygulanabiliyor. Eğer daha önceden ısladıysanız 15 dakikalık bir süreç yeterlidir. Islanmamış barbunyalar içinse 20 dakika.

  • Bamya

Bamya en sevilen yemeklerden birisi olması dışında faydalarıyla da tercih ediliyor. Farklı sebzelerle birlikte pişirilmeye de uygun bir yemek olmasının yanı sıra düdüklüde de 15 dakikada hazır hale gelebiliyor.

  • Et Kavurma

Bilhassa kurban bayramından sonra uzun süre kurban eti pişirmek istemeyenlerin imdadına düdüklü tencere yetişiyor. Burada da dikkat edilmesi gereken en temel nokta etin türüdür. Eğer et aynı zamanda kemikli parçalar içeriyorsa ortalama 45 dakika boyunca düdüklüde kalmalıdır. Büyük parçalara ayrılmış kırmızı et için pişirme süresi 30 dakikadır.

Dana biftek pişirme süresinin düdüklü için yalnızca 10 dakika olduğu ise unutulmamalıdır. Küçükbaş hayvanların kuşbaşı etleri söz konusu ise 15 dakikalık bir süreç yeterli görülüyor. Eğer et çekilmiş bir biçimde kıyma ise sadece 10 dakika pişmesi için en iyi sonucu verecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap