.
.

KOSGEB Market Açma Hibe Desteği

Market açmak için hibe desteği diğer sektörlerde olduğu gibi market sektöründe de hibe destekleri bulunmaktadır. KOSGEB her alanda yeni girişimcilere veya işyerlerini büyütmek isteyen küçük ve orta ölçekli yatırımcılara karşı destek projeleri sunmaktadır.

.
.

Market açmak için hibe desteği diğer sektörlerde olduğu gibi market sektöründe de hibe destekleri bulunmaktadır. KOSGEB her alanda yeni girişimcilere veya işyerlerini büyütmek isteyen küçük ve orta ölçekli yatırımcılara karşı destek projeleri sunmaktadır.

Bu projeler dahilinde yeni girişimcilerin artması gibi var olan işletmelerin de büyümesi sağlanmaktadır. Ülke ekonomisine katkı sağlamak amaçlı yapılan bu tür destekler özellikle sektörlerin kendi içlerinde rekabet ortamının canlanmasına da katkı sağlamaktadır.

KOSGEB destekleri hem kendi işine sahip olmak isteyen vatandaşları cesaretlendirmek hem de esnafların, işyerlerinin kendi alanlarında büyümelerini teşvik etmektedir.

KOSGEB desteklerinden yararlanabilmek için mutlaka girişimcilik destek programlarına katılmak ve bu programlara katılım için gerekli şartları yerine getirmek gerekmektedir.

KOSGEB market projesi kapsamında olan market açma destekleri sayesinde yeni bir market açılabilir veya açılan marketi geliştirip büyümesine katkı sağlanabilir. Aynı zamanda KOSGEB bakkal açmak için de destekler sağlamaktadır.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesi için sağladığı desteklerden biri de faizsiz kredi sistemleridir. Bakkal açmak isteyen vatandaşlar bu kredilerden faydalanabilir. Market açmak için verilen hibe desteğinden de yararlanmaları mümkündür. Bakkal açmak için KOSGEB desteklerinden faydalanma şartları diğer işletmeler için de geçerlidir.

.

Market Açabilmek İçin Hibe Desteği Nasıl Alınır?

Market açma maliyeti genel olarak 70 bin TL civarında bir miktar olacaktır. Bu tutarın 50 bin TL kadar miktarını KOSGEB girişimcilik sertifikalı destek programları ile hibe olarak alınabilir. KOSGEB market açmak için verilen hibe desteğinden yararlanabilmek için en yakın KOSGEB birimlerinden yardım almak ve bu birimlere başvuru yapmak gerekmektedir.

Bu destek için İŞ-KUR birimine de başvurular yapılabilmektedir. KOSGEB ve İŞ-KUR bağlantılı olmak üzere hazırlanan girişimcilik kursları KOSGEB internet sitesinde belirli zamanlarda duyurulmak üzere hazırlanan ücretsiz kurslar bulunmaktadır. Bu kurslara katılım için İŞ-KUR birimlerinden de bilgi alınabilmektedir.

Bu kurslar tamamen ücretsiz ve belirli dönemlerde yapılmaktadır. Uygulamalı girişimcilik kurslarına katılmak KOSGEB desteklerinden faydalanmanın ilk adımı olacaktır. Girişimcilik eğitimleri alan kişiler yeni kuracakları işleri için gerekli olan bilgileri alabilmekte ve KOSGEB’in dahil olduğu iş projelerini hazırlayabilmektedir.

KOSGEB market iş planı, girişimcilik eğitiminin alınmasından sonra yapılması gerekli olan şartlardan biridir. İş planı açılacak olan işyerine ait hazırlanan bir projeyi kapsamalıdır. KOSGEB bu iş planına göre inceleyip hibe desteğine onay verilip verilmeyeceğine karar verecektir. Bakkal açmak için KOSGEB desteğinde de aynı şartlar sunulmalıdır.

KOSGEB Şarküteri Desteği Hakkında Bilgi

Şarküteri açmak için KOSGEB’in verdiği desteklerden yararlanmak mümkündür. Şarküteri açmak isteyen girişimciler KOSGEB’in verdiği uygulamalı girişimcilik destek eğitimlerine başvurmaları ve bu eğitimleri tamamlamaları gerekmektedir.

.

Gerekli şartlar yerine getirildiğinde KOSGEB desteğinden faydalanabilmek için başvurular değerlendirilir. Şarküteri desteğinde makine teçhizat için 27 bin liraya kadar destek verilebilmektedir. İşletme giderleri desteği ise 45 bin TL civarında olacak ise makine teçhizat giderleri desteği 3 bin TL kadar olmaktadır. Toplamda destek tutarı 50 bin TL limitindedir.

İşletme kuruluşundaki giderlerin desteği ise 2 bin TL olarak sınırlandırılmıştır. Şarküteri işletmeleri için yapılacak olan masraflara buzdolabı, dondurucu ve raf gibi malzemeler için KOSGEB destek verebilmektedir. Şarküteri açılışındaki işletme giderleri olarak sayılan masraflar için ise kira ve personel desteği gibi destekler alınabilmektedir.

Makine teçhizat alımı destekleri için gerekli olan belgeler fatura ve dekont bilgileri olmaktadır. İşletmenin kira kontratı ve dekont gibi belgeleri ile kira desteği alınabilmektedir.

Şarküteri işletmesinde çalışan personel için olan desteğe personele ait maaş bordrosu ve dekontu aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında olduğuna dair hizmet listesi gerekmektedir. KOSGEB’e yapılan başvurular ve sonuçlandırmaları genel olarak elektronik ortamda yani KOSGEB’in resmi internet sitesinde yapılan işlemler ile yürütülmektedir.

Ve KOSGEB’ e ait elektronik ortamda herkesin faydalanabileceği, anlayabileceği ölçülerde ayrıntılı bilgiler ve anlatımlar bulunmaktadır. Ancak KOSGEB birimlerine bizzat gidilerek de gereken bilgiler alınabilir.

KOSGEB internet sitesinden alınan formlar ile ilgili birimlere başvurular ve katılımlar yapılabilmektedir. Girişimcilik eğitim kurslarından sonra şarküteri işletmeleri için KOSGEB şarküteri iş planı tamamlamak ve bu iş planını KOSGEB birimlerine iletilmek gerekmektedir. KOSGEB şarküteri iş planı örneği için girişimcilik eğitimlerinden faydalanmak mümkündür.

Market ve Şarküteri KOSGEB Desteklerinden Yararlanma Şartları

.

KOSGEB market ve şarküteri açmak için verilen hibe ve kredi desteklerinden faydalanmak için bazı şartlar bulunmaktadır.

Öncelikle bir yıl içerisinde girişimcilik adına şarküteri veya market işletmesine dahil olmamak şartı vardır. Yeni işletme olarak açılacak olan iş yerinde bizzat çalışılması ve BAĞ-KUR kaydı yapılması gerekmektedir.

KOSGEB’in sunmuş olduğu girişimcilik destek kursundan girişimcilik sertifikası alınması da şartların başında gelmektedir. Bu sertifika ile birlikte işletme için başvurulur ve onaylanma süreci başlamış olur.

Şarküteri için NACE kodu vergi levhasında da iş planında da aynı olması gerekmektedir.  Ve gerçeğe aykırı beyanda bulunulmamalı aynı zamanda sertifika almadan işlemlere başlanmamalıdır.

İşletme kurulurken yapılan harcamalar ile ilgili fatura ve dekontları KOSGEB’e sunulması gerekmektedir bu sebeple mutlaka belgeler tüm harcamalar yapıldıktan sonra hazırlanmalı ve KOSGEB’ e sonra sunulmalıdır. K

OSGEB öncelikle işletmenin yaptığı harcamaların fatura ve dekontlarını görecek ve sonrasında ödeme yapacaktır. İşletme açmak isteyen vatandaşların vergi borçlarının tamamın ödenmiş olması gerekmektedir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap