Fasulye Nasıl Saklanır?

Bazı sebze ve meyveler mevsimi dışında da tüketilebilmektedir. En doğal şekli ile tüketilecek olan bu sebze ve meyveler mevsimi dışında rahatlıkla tüketilmesi ..

Bazı sebze ve meyveler mevsimi dışında da tüketilebilmektedir. En doğal şekli ile tüketilecek olan bu sebze ve meyveler mevsimi dışında rahatlıkla tüketilmesi için bazı işlemlerden geçmesi gerekmektedir.

Hanımların severek yaptığı bu hazırlık aşamaları sonrasında mevsimi dışında hemen hemen tüm sebze ve meyveler tüketilebilmektedir. Fakat hazırlanan bu sebzelerin çok fazla bekletilmemesi de oldukça önemlidir. Mevsimi dışında tüketilen ve saklama koşulları da oldukça basit olan sebzelerden biri de fasulye olmaktadır. Peki, fasulye nasıl saklanır?

Yazın oldukça fazla tüketilen ve birçok farklı şekilde soframıza gelen fasulye turşuluk, salatalık ve bazen de çok farklı şekillerde tüketilebilmektedir.

Fasulyeyi kış ayları için saklamanın ve istendiği zaman da tüketmenin en bilinen yolu fasulyeleri sıvı yağda domates de katarak kavurmak ve sonrasında da kavrulan bu fasulyeleri ambalajlayıp derin dondurucularda muhafaza etmektir.

Bu yöntem herkesin bildiği ve uyguladığı klasik bir yöntem olmaktadır. Fakat fasulye saklanmasında daha birçok farklı yol da bulunmaktadır. İşte fasulye nasıl saklanır sorusunun en iyi cevabı…

Alınan taze fasulyeler öncelikle bol su ile yıkanır, sonrasında ayıklanır ve kırılır.

Derin ve büyükçe bir tencerede kaynatılan suyun içerisine tüm fasulyeler atılır.

3 ila 5 dakika aralıklar ile suyun içerisinde pişen fasulyeleri karıştırmak gerekir. Fakat karıştırırken fasulyeleri dağıtmamaya özen gösterin.

Haşlanan fasulyelerin bulunduğu su süzülür.

Kaynar su içerisinden çıkartılan fasulyeler içerisinde buz parçalarının da bulunduğu soğuk suyun içine atılarak şoklanır.

Soğuk suyun içerisinde şoklanan fasulyeler herhangi bir süzgecin içine alınır ve bu süzgeçte iyice süzülmesi sağlanır. Hatta kağıt havlu veya bezle de kurumalarına yardım edilebilir.

İyice kuruyan fasulyeler her seferinde yetecek şekillerde poşetlenir ve derin dondurucuya atılır. Yapacağınız poşetlemelerin miktarı ev içerisinde kullanılacak fasulye miktarı ile eşit olmalıdır.

Derin dondurucuya kaldırılan ve bu şekille saklama yapılacak olan fasulyelerin saklama süreleri 8 ay olmaktadır. En sağlıklı tüketimler için bu süre zarfına dikkat edin. 8 aydan sonra fasulyenin tadı değişeceği gibi tüm vitamin özelliklerini de kaybedecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap