Dondurucuya yiyecekler nasıl konur?

Dondurucuya yiyecekler nasıl konur? Mevsimi geçtiği zaman bulmakta zorluk çektiğiniz gıdaları derin dondurucu yöntemi sayesinde her mevsim tüketen biliyorsunuz..

Dondurucuya yiyecekler nasıl konur?

Mevsimi geçtiği zaman bulmakta zorluk çektiğiniz gıdaları derin dondurucu yöntemi sayesinde her mevsim tüketen biliyorsunuz. Her mevsimde yetişen farklı gıdaları saklamanızı farklı yöntemleri bulunmaktadır.

Ayrıca dondurucuların tam anlamıyla sonuç verebilmesi adına dolu olması gerekiyor. Elektrik kesintisi gibi problemlerle karşılaşınca buzların çabuk ödemesi dondurucunun verimli olmamasını sağlar. -18 derece içeride yiyecekler uzun dönem saklanabiliyor.

Dondurucuda meyve ve sebzeleri saklarken cam şişe ya da plastik kap kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Aşırı genleşme olacağı için kaplarda ortaya çıkacak problem saklanan yiyecekleri de etkileyecektir.

Dondurucularda yiyecek saklama ya başlamadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar her yerin farklı saklama süresine sahip olduğunu bilmenizdir.

Bu nedenlerden dolayı dondurulmak istediğiniz gıdaların üzerine tarihi atmalısınız. Hangi dudağınızı dondurucuda ne kadar süre zarfı bulabileceğini bu şekilde rahatlıkla anlarsınız.

Dondurucuda yiyecekler nasıl saklanır?

Protein karbonhidrat ve yağ yönünden zengin olan gıdalar çok daha genç bir şekilde doğacaktır ve kullanım süreleri kısa sürelidir. Burada dikkat etmeniz gereken konu örnek olarak etleri dondurucuya atarken öncelikle yağlarından ayırmanız gerektiğidir.

Yağlarından ayırdıktan sonra etlerinizi çok daha uzun bir süre saklayabilirsiniz. Tavuk ve etler birbirinden tamamen ayrı şekilde saklanmalıdır.

Aynı zamanda sebzelerle de farklı rafları dizilmesi gerekiyor. Et türü gıdaların kullanım ömrü ortalama 6 ay civarında olacağı için bu süre zarfında çabuk tüketmeniz gerekmektedir.

Dondurucudan çıkarmış olduğunuz yiyeceklerin çıktığı gün tüketilmesi oldukça önemlidir. Tekrardan dondurucuya yiyecekleri kaldırmanız herhangi bir anlam ifade etmez yapısı bozulduğu için bakteri üretimi başlayacaktır.

Dondurucuda saklamak en yiyeceklerinizi iki farklı yolla saklayabilirsiniz. Sebzelerde genellikle şoklama işlemi yapılır ve porsiyonları ayrılarak buzdolabı poşetlerinin içerisinde düzgün bir şekilde dizilerek saklanır.

Ortalama 5 dakika içerisinde başlayabileceğiniz tüm sebzelerinizi bu yöntem ile kolaylıkla saklayabilirsiniz. Diğer yöntem ise sebzelerin çiğ şekilde saklanmalıdır.

Çiğ şekilde yine buzdolabı poşetlerinin içerisine yerleştirilen sebzelerinizi ve meyvelerin izi uzun dönem tüketebilmek için saklama şansınız bulunuyor.

Saklarken tüm meyve sebze ve yiyecekler için geçerli olan ortak kural ağızlarını sıkıca kapatılmalıdır. Ağızları sıkıca kapatılmadığı zaman okuyabilirler ve dondurucunun uzun kötü kokmasına sebep verebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap