.
.

Mumbar Nasıl Temizlenir?

Mumbar ya da bumbar olarak bilinen yiyecek hayvanların kalın bağırsağından yapılan özel bir yemektir. Lezzetli bir şekilde yapılabilmesi için bumbarın tamamen ..

.
.

Mumbar ya da bumbar olarak bilinen yiyecek hayvanların kalın bağırsağından yapılan özel bir yemektir. Lezzetli bir şekilde yapılabilmesi için bumbarın tamamen temizlenmesi gerekmektedir.

Mumbar lezzetli bir şekilde tüketilmesi için doğru bir temizlemeden geçmesi oldukça önemlidir. Doğru bir temizleme gerçekleştirilmeli zaman zehirlenmeye varabilecek birtakım problemler ile karşı karşıya kalınabilir. Bu sebeplerden ötürü yapılması gereken çalışmalar şöyle inceleyelim.

Mumbar nasıl temizlenir?

Mumbar paketlendi kabın içerisinde bir gün bekleyerek tamamen çözülür. Ardından temizlemeden evvel kaynar suyun içerisinde 10 dakika kadar haşlanır. Bu haşlama mumbarın içerisindeki her türlü bakterilerin mikropların temizlenmesi ne fayda sağlar.

Aynı zamanda mumbarları yıkarken kaynayan suyun içerisine yarım çay bardağı kadar Klor eklerseniz daha hızlı temizlenmesine ve içerisinde bulunan zararlı bakterilerin temizlenmesine büyük faydası dokunur.

Sıcak suyun içerisinden çıkartıldıktan sonra iyice durulama işlemi gerçekleştirilir ve içerisine atılmış olan Klor tam anlamıyla dezenfekte edilir.

.

Bumbarin zarı yırtılır ve mumbardan  tamamen temizlenir. Mumbara yapışık olan ince şeffaf yağ tabakası üzerindeki zardır.

Tam anlamıyla zarın temizlenebilmesi için gereken aletleri ve birazda el becerisini kullanmakta önemli faydaları vardır. Lavaboda yıkanır ve ardından zara ayrıldıktan sonra suda yıkanan mumbar başka bir lavaboya alınarak burada suyun içerisine yerleştirilir.

Burada anlatmış olduğumuz temizleme çalışmasını birkaç kez uygulayın ve artık sudan yağ gelmeyene kadar ve Su Bulanık olmayana kadar işlemi tekrarlayın. Lavabolar değiştirerek, farklı lavabolarda yıkayıp bu temizliği daha hızlı gerçekleştirebilirsiniz.

Daha sonrasında temizlik yaptığınız bölümlerin yüzeylerini silmeniz ve klorla birlikte sterilize etmenizde oldukça önemlidir.

Temizleme çalışması esnasında oluşan artıkları çöp kutusuna atabilirsiniz ve tüm yüzeylerin sterilize edildiğinden emin olmanız gerekmektedir. Işiniz bittikten sonra elinizde kalabilecek tüm mikrop ve bakterilerin temizlenmesi için özel sabunlarla ellerinizi yıkamayı ihmal etmeyin.

Elinize bulaşabilecek Mikroplar doğru bir şekilde temizlik gerçekleştirilmeli zaman hastalıklara sebep verebilir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap