.
.

Tok Kalmak İçin Öneriler

Diyet dendiğinde birçok kişinin aklına aç kaldığı saatler ya da günler geldiğine eminim fakat rejim yaparken de tok olmak mümkün işte bu konuda sizler için haz..

.
.

Diyet dendiğinde birçok kişinin aklına aç kaldığı saatler ya da günler geldiğine eminim fakat rejim yaparken de tok olmak mümkün işte bu konuda sizler için hazırladığımız önerilerimiz.

Glisemik indeksi yüksek ya da düşük diye duyduğunuz bu tanımlama besinlerde kan şekerini yükseltme yeteneği olarak biliniyor.

Tükettiğiniz besin sizin kan şekerinizi yavaş bir şekilde düşürüyorsa besinin glisemik indeksi düşük olarak belirtilir. Fakat aldığınız besin kan şekerinizi aniden düşürüyorsa buda besinin glisemik indeksi yüksek olduğunu göstermektedir.

Glisemik indeksi düşük besinler bedeni daha uzun süre tok tutma özellikleriyle de biliniyorlar ne kadar sağlıklı besinler tüketilirse sağlıklı bedene sahip olmak o kadar kolay olacaktır fakat birçok farklı etken sizin aç kalmanıza sebep olabilir.

Pişirme teknikleri: Diyet yapın ya da yapmayın sağlıklı olmak istiyorsanız besinlerin çiğ tüketilmesinde sorun olmazken pişirme tekniklerinde yapılan hata glisemik indeksinizi olumsuz etkiliyor olabilir.

Özelliklede birçok besini yağda kızartarak glisemik indeksini yükseltmektedir patates en çok tüketilen nişastalı gıdalar arasında yer alır kızarttığınızda ya da haşladığınızda kan şekerinizi aniden düşürür fakat bu besini fırınlayarak tükettiğinizde sizi daha uzun süre tok tutacaktır emin olun. Bazı besinlerin de glisemik indeksleri tamamen sıfırdır.

.

Bu besinler brokoli, karnı bahar, kabak, marul, kıvırcık, patlıcan, soğan, biber, turp, ıspanak, domates, avokado, badem, ceviz, fındık, et, tavuk, balık ve yumurtadır fakat çiğ tüketilenlerde sıfır olan glisemik et ya da pişirilebilir sebzelerin yanlış pişirme teknikleri ile oldukça yüksek glisemik indeksi yaratmaktadır.

Nişasta içeriği: Özellikle glisemik indeksi düşük olarak sayacağımız besinlerin başında kesinlikle kuru baklagiller, pirinç, buğday, mısır, makarna, kuskus, muz, ekmek yüksek oranda nişasta içerirler bu besinleri dengeli tükettiğinizde tok kalmanız kolaylaşacaktır. Bu besinlerin kepekli olan grupları tok kalma sürenizi de uzatmak için oldukça yararlı olacaktır. Bunun yanında hazır gıda ya da basit şeker içeren tüm besinlerden kesinlikle uzak durmalısınız.

Protein ve yağ içeriği: Tükettiğiniz besin içeriğinde protein ve yağ miktarı yüksekse midede uzun kalması daha fazla olacaktır. Buda midenin aniden boşalmamasına glisemik indeksinin de düşük olmasını sağlayacaktır. Yani az yağlı süt tercih ettiğinizde aç kalırken yağlı süt tercih ettiğinizde tok kalmak daha kolaylaşacaktır.

Lif içeriği: Tüketmek istediğiniz besinleri lif ve posa oranlarında gözden geçirerek tüketmeye çalışın çünkü posalı ve lif içerikli besinlerin sindirimi daha uzun sürededir buda sizde tokluk hissini yaratır. Bu nedenle belirttiğim gibi daha çok kepekli ekmek, çavdar ekmeği, kepekli pirinç, kuru fasulye, mercimek, nohut, soya fasulyesi, iç bakla, elma, greyfurt, portakal, şeftali gibi meyveleri özelikle de kabuklu ve dış kabuk altındaki zarlı bölümlerini ayıklamadan tüketmeye çalışın.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap