.
.

Kabuklu Fındık Ve Fındık İçi Nasıl Saklanır?

kabuklu fındıklar 2 yıl, fındık içi 6 ay süreye kadar saklanabilir. Kabuklular bez çantalarda, içleri ise hava almayan malzemelerde saklanır.

.
.

Kabuklu kuruyemişler genellikle işlerinde yüksek miktarda yağ ve protein içermektedirler. Bu tip besinlerde su oranı son derece düşüktür. Fındık gibi sert kabuğu sahip olan gıdalarda dış kabuk fındık kabuğundan ayrılmaya başladığı zaman hasat gerçekleştirilir.

Fındık hasat edildikten sonra ağaçtan yere kadar toparlama işlemi gerçekleştirilir. Fazla Annem almakta olan fındıklar küfrederek bozulacağı için dikkat edilmesi gerekir.

Hasat işlemeyi taze yapılmış olan fındıklar mutlaka gölge ve Havadar bir alanda iyice kurutulması gerekiyor. Tam anlamıyla kurtulmamış kabuklu fındığın ambalajlanması da kısa süre içerisinde bozulacağı için gereksiz olacaktır.

Kuru kabuklu fındık ve iç fındık

Kabuklu fındığı saklama süresi iç fındığıa göre çok daha uzun sürer. Yüksek miktarda içeriğinde ya bulunduğu için her türlü kokuyu kolayca üzerine çekebilecek olan hiç fındık kesinlikle soğan sarımsak gibi kötü kokular yayacak besinlerle yan yana muhafaza edilmemelidir. Kabuklu fındık için en uygun saklama ortamı örgü ya da dokuma üzerinden yapılmış bez çantalar olabilir.

Hava ile teması tamamen kesilmiş olan plastik torbalarda fındıkların muhafaza edilebilmesi için kullanılan yöntemlerin başında gelir. Ortalama 0 ile 2 derece arasında 2 yıla kadar hiçbir şekilde bozulmadan saklanabilirler. Iç fındık için aynı durum bu kadar uzun sürmez ortalama 6 ay saklama ömrü bulunmaktadır. Eğer fındık kavrulursa bu saklama süresi çok daha aşağılara  gelecektir.

Insan sağlığı açısından oldukça büyük faydaları bulunan fındık günde bir avuç tüketildiği takdirde, metabolizmayı hızlandırır ve kalp damar dost olarak vücutta görev yapmaktadır.

.

Düzenli şekilde tüketilmiş olan fındıkların insan sağlığına çok fazla faydası bulunduğundan ötürü özellikle ilk Gelişme çağındaki çocuklara verilmesi tavsiye edilmektedir. Gelişme çağında bulunan çocuklar fındıkları günde bir avuç kadar tükettikleri zaman vücutlarındaki metabolizma daha iyi çalışır ve zeka geliştirme özelliği de bulunmaktadır. Protein eksiklerini fındık sayesinde karşılama ihtimalleri bulunuyor.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap