Tereyağı Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Hayvansal yağların bir tanesi olan sütün içerisindeki yağın ayrıştırılması ile beraber ortaya çıkartılan tereyağı genellikle inek ve koyun gibi hayvanların süt..

Hayvansal yağların bir tanesi olan sütün içerisindeki yağın ayrıştırılması ile beraber ortaya çıkartılan tereyağı genellikle inek ve koyun gibi hayvanların sütlerinden ortaya çıkarılmaktadır. Hayvansal yağ olması nedeniyle uzun yıllar boyunca kolesterol tartışmalarının merkezinde kalan tereyağı doğal bir besin türüdür ve diğer yağlarla kıyaslandığı zaman oldukça yüksek oranda protein içermesi ondan dolayı diğer yağlardan daha üstündür. 100 gram tereyağ içerisinde Yaklaşık 700 kalori vardır.

Tereyağının kullanılan sütün kalitesine göre kalitesi değişiklik gösterebilir aynı şekilde ve yeşillikle beslenen hayvanlardan elde edilen tereyağı genellikle koyu sarı renkte olurken kuru besinlerden beslenmiş olan hayvanların ortaya çıkarmış oldukları tereyağı genellikle açık renktedir. Üretim aşamasındaki çalışmalarına göre tuzlu yada tuzsuz olabilir

Nerelerde kullanılır?

Tereyağı lezzetli araması ile beraber çorbalardan hamur işleri ne kadar birçok yemek tarifini içerisinde yer almaktadır. Doğru bir biçimde uygulama işlemi gerçekleştirildiği takdirde her yemeği Daha lezzetli hale getirebilir.

Mayalı veya mayasız hamur işlerinde; kek, pasta, börek, poğaça hamurlarında
Beşamel, hollandez, bernez, Cafe de Paris, kolber, ıstakoz sosu, altın horoz gibi soslarda
Kremalarda ve pasta dolgularında
Tüm tencere ve fırın yemeklerinde
Kahvaltılarda ve yumurta yemeklerinde

Nasıl kullanılır?

Tereyağı yüksek sıcaklıklarda kolayca yanıma özelliğine sahiptir Bu nedenlerden dolayı yüksek ısı gerektiren kızartma gibi yemeklerin hazırlanmasında çok fazla tercih edilmez. Kalifiye edilirse birçok yemek içerisinde yenmeden kullanılabilir.

Klarifiye tereyağının ısıtıldıktan sonraki süzülme işlemi olmaktadır. Koşullar altında tereyağ kısa sürede yanabilen ve yüksek ısılara dayanamayan bir ya olduğundan dolayı ayrıştırılma yan yağlar da süt partiküllerinin süt şekerini karamelize olarak yanma durumunu engellemek için yapılır.

Klarifiye tereyağında amaçlanan Hedef tereyağ içerisindeki katkı maddelerine ayrıştırmak ve Sofya ağlar ortaya çıkartabilmek tir. Kırılmamış tereyağları 120 dereceye ulaştığı andan itibaren hemen yanmaya başlayacaktır yanma işlemi sonrasında kızartma sıcaklığı 250 dereceye kadar çıkar ve birçok yemek bu şekilde yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap