Reflüye İyi Gelen Bitki Çayları

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan ve mide asidinin aşırı ve orantısız üretimi ile oluşan reflüyü, hafifletmek ve etkilerinden korunmak için önerilen b..

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan ve mide asidinin aşırı ve orantısız üretimi ile oluşan reflüyü, hafifletmek ve etkilerinden korunmak için önerilen bazı bitki çayları mevcuttur. Fakat burada dikkat etmemiz gereken en önemli nokta ise doktor kontrollerimizi aksatmadan ve doktorumuzun verdiği ilaçları düzenli olarak kullandıktan sonra alternatif olarak bu bitki çaylarını tüketmemiz gerektiğidir.

Papatya Çayı

Midenin Fazla gazını alarak bizi rahatlatan ve aynı zamanda üretilen aşırı asidi ortadan kaldırma etkisi olan papatya çayı reflüye çok iyi gelen bitki çaylarından biridir.

Bir bardak suya birkaç tutam papatya atılarak kaynattıktan ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakıldıktan sonra tüketilmesi tavsiye edilir. Yalnız çayın renginin açık sarıya dönüştüğüne emin olmalıyız. İçimi sırasında isteğe bağlı olarak bal karıştırabilir ve tok karnına ve yemek üstüne içmeliyiz. Papatya çayının günde 2 bardaktan daha fazla tüketilmesi önerilmemektedir. Düzenli kullanımdan sonra reflünün fark edilir bir şekilde azalttığı kanıtlanmıştır.

Rezene Çayı

Reflünün yanı sıra, mide kramplarına ve midemizde oluşan her türlü enfeksiyona karşı birebir etkili olan rezene çayının mide ile ilgili birçok rahatsızlığa karşı oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.

Yarım litre suyun içine yaklaşık olarak 4 ya da 5 tutam rezene çayını atıp takriben 5 dakika kadar kaynattıktan sonra demlenmeye bırakalım. Sonrasında ise süzdüğümüz çayı ılık olarak tüketmeye dikkat edelim. Sıcak ya da farklı şekillerde tüketmemiz durumunda bazı yan etkiler ortaya çıkmakta ve mide bulantısı gibi bazı sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Rezene çayını tüketirken isteğe bağlı olarak bal ilavesi yapabilmekteyiz.

Lavanta Çayı

Reflünün temel sorunu olan asit oluşumunu önlediği ve dengelediği için midemize iyi gelen bitkilerin başında gelen lavanta çayı doğal tedavi yollarından biridir. Saplarından ayırdığımız 5 ya da 6 tutam lavantayı bir bardak suyun içine atarak yaklaşık olarak 10 dakika boyunca kaynatıp süzüyoruz.

Yalnız burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta bal ya da herhangi bir tatlandırıcı ilave etmememiz gerektiğidir. Sade tüketilmesinde fayda vardır. Çünkü bal ya da tatlandırıcılar faydalı enzimleri yok edip, çaydan yeterince fayda almamıza engel olmaktadır. Lavanta çayı geceleri tok karnına tüketilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap