.
.

Ete Alternatif Olan Besinler Nelerdir?

Protein kaynaklı besinlerin başında gelen et, günlük ihtiyacımız olan protein miktarını, enerji ve vitaminlerin sağlanmasında oldukça önemlidir. Fakat her bire..

.
.

Protein kaynaklı besinlerin başında gelen et, günlük ihtiyacımız olan protein miktarını, enerji ve vitaminlerin sağlanmasında oldukça önemlidir. Fakat her birey et tüketmeyi sevmez ve beslenmesinde yer vermez. İşte bu durumlarda et ile besin değerleri aynı olan diğer yiyecekleri tüketmek oldukça önemlidir. Et tüketmeyen kişiler beslenmesinde bu yiyeceklere yer açarak, günlük protein ihtiyacını karşılayabilirler.

Yumurta

Protein açısından oldukça zengin olan yumurta, kahvaltı öğünlerinin vazgeçilmezi olmalıdır. Doyurucu özelliği ile bünyesinde barındırdığı vitamin ve proteinlerden yararlanmak için her gün bir adet haşlanmış yumurta tüketilmelidir. Sahanda yapılan yumurta protein oranı düşük olsa da kahvaltılar da alternatif bir tat olarak tüketilebilir.

Bakliyatlar

Ette bulunan protein miktarını karşılayacak ürünlerin başında gelen bakliyat çeşitleri, yeterli miktarda öğünlerdeki yerini almalıdır. Nohut, fasulye ve mercimek protein açısından en zengin olan bakliyatlardır. Soya fasulyesinde bulunan protein miktarı hem diğer bakliyatlardan hem de et ürünlerinden daha fazladır. Akşam yemeğinde ve öğle yemeklerinde bakliyatlara yer vererek günlük protein ihtiyacını karşılamak mümkündür.

Süt ve Süt Ürünleri

Ette bulunan protein ihtiyacını karşılamak için bir diğer alternatif de süt ve süt ürünleridir. Çocukların ve yetişkinlerin ihtiyacı olan protein oranını karşılamak için her gün bir bardak süt, bir kase yoğurt ve kahvaltıda peynir tüketmek oldukça önemlidir. Protein açısından zengin olan diğer bir besin ise kefirdir. Kefir, sağlıklı bir vücut için gerekli besin değerlerini sağlarken bağışıklık sistemini de güçlendirir.

Karnabahar

Kış sebzeleri deyince ilk akla gelen yiyeceklerden biri karnabahardır. Karnabahar içerisinde bulunan protein oranı ile et yerine geçebilen besinlerden biridir. Çorbası, yemeği, kızartması ve haşlaması yapılan karnabaharın, kış öğünlerinde mutlaka yer alması gerekir.

Mantar

Et alternatiflerinden biri olan kültür mantarı, protein deposudur. Ana yemek olarak tüketilebildiği gibi mezesi de yapılabilen mantar, hem yetişkinlerin hem de çocukların tüketmesi gereken oldukça önemli ve sağlıklı bir yiyecektir.

.

Proteinler, vücuttaki sağlam dokuların oluşturur ve yeniler. Bağışıklık sistemini güçlendirmek, kasları yapılandırmak ve dokuları tazelemek için her yaştan olan bireylerin beslenmelerinde protein içeren yiyeceklere yer vermesi şarttır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap