Lambuka Nasıl Bir Balıktır?

Lambuka balığı, çok lezzetli ve hemen hemen her insan tarafından sevilen bir balık türüdür. Lambuka balığının boyutları büyüktür bu nedenle bir akvaryum balığı..

Lambuka balığı, çok lezzetli ve hemen hemen her insan tarafından sevilen bir balık türüdür.

Lambuka balığının boyutları büyüktür bu nedenle bir akvaryum balığı olmayıp, tam tersi av balığıdır. Boyutları iri ve büyük olduğundan lambuka balıklarının etli bölümleri oldukça fazladır.

Etli bölümleri fazla olan lambuka balığı insanlar tarafından çoğunlukla tüketmek için kullanılır. Lambuka balığının birçok özelliği de bulunmaktadır. Dünya ülkelerinde ve kendi ülkemiz Türkiye’de oldukça önemli bir türdür.

Genellikle ege kıyılarında görülen lambuka balığının tadı biraz ekşidir. Lambuka balığı limon kullanılmadan bile yenebilir. Denizlerde sık sık rastlanabilecek bir balık türüdür.

Bu balığın suyun altındaki görüntüsü son derece etkileyicidir, farklı bir vücut yapısına sahip lambuka balığının kafa bölümü yuvarlak ve kafası vücudu ile aynı büyüklüktedir.

Kafalarının dik ve küt olması, renginin açık olması itibariyle insanların ilgisini çekmekte olup, diğer balıklardan farklı olmaktadır.

Aynı zamanda bu balıklar deniz seviyesinden çok yükseğe sıçrayabilmekte ve kendini bu sıçrama hareketi ile belirtmekte olup, avcılar da bu sıçrama sayesinde lambuka balığını fark edebilmektedir.

Lambuka balığı, bazı ülkeler de zıpkın ile avlanmak istense de (ki zıpkın ile avlanması artık yasaklanmıştır) boyutu itibariyle yalnızca ağ ve olta ile avlanmaktadır. Avlanması serbest ve yasağı olmayan bir balık türüdür.

Lambuka balıklar,  diğer tüm balıklar gibi hareket ve sesten etkilenip, korkmazlar, cesur balıklardır, dibinize kadar gelirler, lambukaların bu cesareti ile çok kolay avlanabilmektedir.

Lambukalar, çok hızlı yüzerler, sizden korkar ise onu yakalamanız imkansızdır.  Onu korkutmadan aniden avlamanız tavsiye ederim.

Lambuka balıklarının arka kuyrukları makas şeklindedir, diğer balık türlerine benzer görülse de farklılıkları mevcuttur. Lambuka balıkları göçmen balıklar grubundadır, bu sebeple yılın belli zamanlarında sürü halinde göç ederler.

Lambuka balığı, üreme zamanlarında olduğundan fazla yumurta bırakabilirler. Lambuka balığının dişisi yumurtalarını çok iyi bir şekilde korumaktadır.

Yılda üç defa ergenlik yaşayan bu lambuka balıklarını daha sonra yavruluktan çıkmaktadır. Türkiye de bu balık kanal balığı olarak ta adlandırılmaktadır.

Avlamak isteyen balıkçılara karşı saldırgan olan lambuka balıkları, oltalara korkmadan yaklaşırlar, dişleri inanılmaz keskin lambuka balıkları yakalandıktan sonra sudan çıkarılmak için kullanılan çelik telleri bile dişleri ile kesebilirler.

Avlamak için rapala ya da canlı yem kullanılması önerilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap