Organik Yumurtayı Anlamanın Yolları! Püf Noktaları Neler?

Organik Yumurtayı Anlamanın Yolları! Püf Noktaları Neler? Yumurta tüketiminin ülkemizde bu kadar yoğun olması her öğünde tercih edilmesinden kaynaklanıyor. Kahvaltılar için zaten ana malzemeler arasında yer alıyor.

Gerek haşlama gerekse omlet olarak masalarda rastlayabiliyoruz. Akşamları ise pratik bir yemek düşündüğümüzde aklımız sucuklu yumurta ya da menemen gelebiliyor. Doğal olarak ülkemizde ana besin öğeleri arasında saymak yanlış olmayacaktır.

Ayrıca sağlıklı bir besin olduğunu da es geçmemek gerek. Keza protein deposu olması, A ve D vitamini barındırması, kalsiyum yönünden ciddi bir besin deposu olarak görülmesi tesadüf değil.

Magnezyum, demir ve potasyum açısından ise en zengin yiyecekler arasında yer alıyor. Sağlıklı bir hayat için mutlaka tüketilmesi gerek. Son dönemlerde ise yumurtanın daha sağlıklı tüketilebilmesi için doğal olanlarını sık sık görmeye başladık.

Organik Yumurtayı Anlamanın Yolları! Püf Noktaları Neler?

Organik Yumurta Nasıl Anlaşılır?

Tamamıyla doğal bir şekilde beslenen, sabit durmayıp gezen tavuklardan elde edilen bu yumurtalar diğerlerinin aksine organik olarak tanımlanıyor. Fiyat olarak bakıldığında da normal yumurtanın üzerine çıkıyor. Hileli gıdalar arasında da bu sebeple kendisine yer bulabiliyor.

Yani organik denilen ama aslında normal bir yumurtadan farksız olan ürünler görmek gayet mümkün. Tabii ki yumurtaların doğal olup olmadığını bize göz kırpan bazı ipuçlarına bakarak anlayabileceğimizi vurgulamadan geçmeyelim.

Yumurtanın beyazı ve sarısı belli oranlara sahiptir. Eğer organik yumurta aldıysanız ve haşladıysanız sarısının her zaman gördüğünüz yumurta boyutlarına göre biraz daha küçük olması gerek. Bu amaçla olarak üretilen yumurtalar yasa gereği üzerinde organik olduğunu beyan eden sertifika etiketleriyle satışa sunuluyor.

Fakat günümüzde hem tertemiz hem de etrafı kirli olup yumurtanın organik olduğunu iddia eden satıcılara rastlamak mümkün. Organik olan tüm yumurtaların sarılı olan içi tamamıyla sarıdır.

Sarı dışında bir renk görüyorsanız bu organik olmadığı anlamına gelir. En çok sarının arasına karışan kırmızılar insanların karşısına çıkıyor.

Ayrıca organik olduğu iddia edilen yumurtaların gerçek olup olmadığını anlamanın en önemli yolu boyutlarıdır. Elinize dört beş tane yumurtayı aynı tezgahtan alın. Bu kadar yumurtanın boyutlarının birebir eşit olması mümkün değildir. Eğer eşitse organik olmadığını, eşit değilse organik olduğunu gösterir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap