.
.

Balık Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Balık Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler İçerisinin balık dolu olduğunu düşünerek en iyi yemleri alarak balıklarınızın hijyenik bir ortamda yaşamasını sağlamaya çalışırsınız.

.
.

Herkesin hayvanlara karşı olan istek ve beklentileri farklıdır. Örnek olarak birisi köpek bakmak ve onunla vakit geçirmekten keyif alır.

Diğeri kediyle oynamaktan zevk alıyorken bir grup insan için balık bakmak her zaman daha idealdir. Akvaryum sahibi olmanın ağırlığını hissettikten sonra bunun bir ideale dönüştüğünü sizde fark edeceksiniz. Doğal olarak akvaryumda balık bakarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizler için bir araya derleyeceğiz.

Her amatör akvaryum balıkçısı için ilk akvaryum çok önemlidir. Çoğunlukla yaşla doğru orantılı olarak bu akvaryum fanus tercih edilir. Biraz daha büyükler için daha ufak çaplı dikdörtgen akvaryumlar ideal görünür. İçerisinin balık dolu olduğunu düşünerek en iyi yemleri alarak balıklarınızın hijyenik bir ortamda yaşamasını sağlamaya çalışırsınız. Fakat akvaryumda balık bakmanın yolları sandığınızdan daha zordur.

Balık Bakımının Zorlukları

Akvaryumda balık bakmanın pratik yolları olduğu gibi bazı zorlukları da vardır. Bu yüzden mutlak suretle tek bir balık alınarak, en küçük akvaryum tercih edilmelidir. Başlangıcı bu şekilde yapmak size büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Çünkü balıkların ne istediğini ya da ne şekilde bir yaşam sürdüklerini anlamanıza yardımcı olacaktır. Günümüz şartlarına baktığımızda herkes büyük bir akvaryum alıp içini doldurup hemen balık bakmaya başlamak istiyor.

Fakat böyle bir şey hiçbir şeyde olmadığı gibi akvaryum balıkçılığında da mümkün değildir. Aşağıda bulunan maddeler her balık severin mutlak suretle yaptığı hatalardır. Sizde bu hataları yapmamaya özen gösterirseniz daha rahat bir bakım ritüeli yakalayabilirsiniz.

Akvaryum Seçimi

.

Büyük bir akvaryumla başlamak çok yanlış bir karar olacaktır. Akvaryumculuk ve balık bakımı hakkında hiçbir şey bilmediğiniz için gerek temizliği, gerek balıklarınızın sağlığı için çok risklidir. Fanus ile başlamanız önerildiği gibi maddi anlamda tercihlerinize göre dikdörtgen olan ufak akvaryumları tercih edebilirsiniz.

İlk Balık Tercihi

Bakımı kolay olan, sizin akvaryum yaşantısını sentezleyebileceğiniz, akvaryum temizliği ve diğer özellikleri keşfedebileceğiniz bir balık türünü tercih etmelisiniz. Genel geçer kaide bunun Japon balığı olduğunu söylemektedir. Aynı zamanda bu balık türünden sadece tek bir tane almanızı öneriyoruz. İlk balıklar genellikle çok kısa sürelerde ölmektedirler.

Balık Eklemek

Balık ekleme isteği her akvaryumcunun en çok yapmak istediği durumdur. Bir an evvel tüm balık türlerini bir arada yaşatmak ve onlara bakmak ister. Fakat bu zaten başlı başına yanlış bir anlayıştır. Balık türlerinin hepsi birbiriyle aynı ortamda barınmamaktadır. Doğal olarak balık eklerken bir kerede çok fazla balık eklememeniz gerekiyor. Birbirleriyle anlaşamadıkları anda akvaryumunuz karışacaktır.

Akvaryum Temizliği

Çok sık olmamakla beraber ayda 2-4 kez arası akvaryumunuzu temizlemeniz gerekir. Bu hem su değişikliği, hem dışkıların arındırılması amacıyla yapılmaktadır. Bunun için balıklarınızı idareten bir kaba almanız, ardından ise akvaryumunuzu boşaltıp sonrasında tekrar doldurmanız gerekiyor. Doldurmak demişken, akvaryum suyu hakkında bilmeniz gereken bazı detaylar var.

Akvaryum Suyu

Akvaryumunuzu doğrudan çeşmenin altına tutarak dolduruyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Dinlenmiş suyla balıklarınızı akvaryuma koymanız önerilmektedir. Çeşmeden doldurmuş olsanız dahi bir süre bekledikten sonra suyun içerisinde kimyasallar minimum düzeye iner. Zararlı maddeler kendisini atar.

Fakat çeşme suyu direkt olarak şebeke suyunun içerisinde bulunan tüm maddeler hassas balığınızın hayatını riske atar. Temizlik yapmadan evvel akvaryumunuzun kapasitesine göre su dinlendirmeyi ihmal etmeyin.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap