Yağ Bezesi Oluşumu

Yağ Bezesi Oluşumu Yağ bezlerinin boyutları kişinin yağ oranına, metabolizmasına göre farklılık gösterebilir. Genelde çok küçük olmasına rağmen bazı kişilerde normalinde çok daha büyük olabilir.

Yağ Bezesi Oluşumu, Tedavisi, Sebepleri

Yağ Bezesi Oluşumu aslında kafaya takılacak bir şey değildir. Önemli soruna neden olmaz, yalnız görüntü olarak pek hoş olmadığı için kimisi rahatsız eder ve tedavisini isteyebilir.

Bazı yağ bezeleri vücudun görünmeyen kısımlarındadır, fark edilmez bile. Bazılar elin görünen kısmında olduğu için basit bir cerrahi operasyon ile tedavisi mümkündür.

Yağ Bezesi Tanımı ve Kimlerde Daha Çok Görülür?

Yağ bezesi isminden de anlaşıldığı gibi yağlı bölgelerde ortaya çıkan, zararsız, cildin üst kısmı ile kaslarımızın içine sıkışıp kalan yağlardır.

Hatta elinizle oynadığınızda sağa sola hareket ettiğini ve çok yumuşak olduğunu anlayabilirsiniz.

Yağ bezlerinin boyutları kişinin yağ oranına, metabolizmasına göre farklılık gösterebilir. Genelde çok küçük olmasına rağmen bazı kişilerde normalinde çok daha büyük olabilir.

El, yüz, kolda yağ bezesi oluşum ihtimali düşüktür. Genellikle göremediğimiz alanlarda, sırtımız, omzun arkası gibi yerlerde görülür. İşin aslı vücudun yağ ile kaplı her alanında çıkma ihtimali yüksek bir kisttir.

Bazı yağ bezeleri gözle görülmez. Yani kasların üst kısmında değil de sinirlerin olduğu bölümde ortaya çıkabilir.

Bu gibi durumlarda bazı organların çalışmaları aksadığında, sağlık sorunlarınız olduğunda Doktor kontrolü sonrasında öğrenebilirsiniz.

Yağ bezeleri erkeklerde mi, kadınlarda mı daha çok görülü diye bir soruya açık değildir her cinsiyette eşit oranda görülür. Dünya üzerinde yağ bezesi oluşma ihtimali ise % 1 oranındadır.

Yağ bezelerinin oluşumu hakkında kişiler yağlı beslenme ile alakalı olduğunu düşünüyorlarsa bu fikri bir kenara atsınlar.

Aksine zayıf kişilerde daha çok görülebilir. Eğer sülalenizde yağ bezesi olan varsa sizde de olma ihtimali yüksektir.

Çok fazla aktif olmayan, sürekli oturan kişilerde görülme ihtimalinin daha fazla olduğu bilinmektedir.

Yağ Bezesi Oluşumu

Yağ Bezesi Büyür mü Ağrı Yapar mı?

Yağ bezelerinin büyük çoğunluğu ağrıya neden olmaz. Nadir şekilde sinir olan alanlara denk geldiğinde hafif ağrılara sebep olabilir. İsmine kist dediğimiz için kanser riskinden korkanlar da olabilir. Bu iyi huylu bir kist olduğu için kanser riski yoktur.

Tabi, yağ bezesi olarak şüphelendiğiniz şey başka bir sağlık sorunu da olabilir, onun için bu bezenin yağ mı başka bir şeyden mi kaynaklandığını Doktorunuza sorun.

Yağ bezelerinin büyümesi de ender gerçekleşen bir durumdur. Bazen kişi fazla kilo almaya başlayınca yağ bezelerinin de aynı oradan büyüdüğünü görebilir. Olağan dışı şekilde bir boyuta gelirse hastaneye kontrole gitmeniz gerekir.

Yağ Bezesi Evde Tedavi Edilir mi, Nasıl Yok Olur?

Yağ bezeleri sizi psikolojik olarak rahatsız etmiyorsa alınmasına da gerek yoktur.

Zaten evde yapacağınız tedavi yöntemleri de işe yaramaz.

Bazıları bastırarak tamamen yok olacağını düşünür ama ameliyat olmadan tamamen yok olmaz.

Peki, Yağ bezeleri hangi durumda alınmalıdır?

Vücutta oluşan bezenin yağ veya başka bir şey olduğunu öğrenmek için Doktorunuz örnek alabilir.

Bunun harici gereğinden fazla büyüdüğünde, nefes alıp vermeyi zorlaştırdığında, sindirim sistemine olumsuz etkiye neden olduğu zaman ameliyat ile alınması gerekir.

Yağ bezesinin alınması için genel anesteziye ihtiyaç yoktur. Yüze yakın bölgelerde çıkan bezelerden şikayetçiyseniz ağrısız basit bir operasyon ile bezeyi aldırabilirsiniz.

Gözünüzün civarlarında oluşan farklı beze türleri varsa bunlar da artık lazer tedavisi ile kolayca alınabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap