.
.

Kepek Neden Olur?

Kepek Neden Olur? Kepekli saçlar hiç kimsenin memnun olmayacağı, hatta çoğu kişinin sinirle karşıladığı bir durumdur. Genel yapısı itibariyle gözle görülmesi z..

.
.

Kepek Neden Olur?

Kepekli saçlar hiç kimsenin memnun olmayacağı, hatta çoğu kişinin sinirle karşıladığı bir durumdur. Genel yapısı itibariyle gözle görülmesi zor olsa da bazen şiddetini o kadar çok arttırır ki saçınızda var olan kepek miktarı bizzat görülebilir.

Yine de sağlığınızı tehdit eden bir unsur olarak görmek yerine sağlıklı yönünden bakmanızda fayda var.

Çünkü kepek neden olur diye sorduğunuzda alabileceğiniz cevap ölü deri olacaktır. Vücudumuzun her noktasında belirli bir süreçte yenilenme görülür. Çoğu zaman saçlarımızda da kafa derimizin ölü hücrelerinden kurtulması olarak değerlendirilir. Beyaz tanelerden oluşan kepekli saçların ciddi bir estetik kusur yarattığını görmek her zaman mümkünken bundan kurtulmanın alternatif yollarına da başvurabilirsiniz. Aksi halde daha ciddi problemlerle karşılaşma ihtimaliniz vardır.

Bazen ortalama seviyede her insanda olabilecek bir kepek miktarına sahipken çok daha fazla olduğu dikkatlerden kaçmaz. Ancak bunun da çevresel faktörlere dayanabilmesi mümkündür. Bazen alerjik bazen ise hava değişiminden kaynaklanan kepeklenme sorununa rastlanabilmektedir.

Kepek Nedenleri

.

Kepek nedir sorusunu cevapladığımıza göre vücudumuzdan atılan ölü deri ve hücreler tanımımızı biraz açmanın vakti geldi. Öncelikle saçlarımız cildimize bağlıdır ve cilt tipimiz, cildimizin sağlılığı gibi faktörleri önemsemelisiniz. Aksi halde kepekle birlikte saç dökülmesi problemiyle de karşılaşırsınız.

Kuru Cilt

Kuru ciltler zaten hücre yenilenmesinin sık olmadığı, aynı zamanda da zorla ve tahriş verici bir görünüm çizdiği bir deri tipidir. Bu sayede derimiz yeteri miktarda beslenemez ve dayanıksızlaşır. Zaman içinde biz bu ölü derinin atılma evresini dönemlik olarak kepeklenen saçlarımızdan anlayabiliriz.

Cildin Yaralanması

Cildimizde oluşabilecek kazalar ve tedaviler bu konuda oldukça önem arz ediyor. Örneğin başınıza aldığınız bir darbede oluşabilecek herhangi bir kabuk bağlama durumu mikrop ve bakteri üremesini de hızlandıracaktır.

Malasezya Mantar Sendromu

Mantarların cildimizde hemen her bölgede karşımıza çıkabileceği aşikârdır. Malasezya mantar sendromu olarak tanımlanan rahatsızlıkta bu doğrultuda kepek sebepleri arasında yer alır. Sağlıksız bir saç, dökülmeler ve sürekli kepeklerle uğraşmayı sürdürürsünüz.

.

Saç Yıkamak

Saçlarınızı yıkamak mutlaka belirli bir periyot dahilinde yapmanız gereken bir şeydir. Genellikle kepekli saçlara sahip olan kişilerin daha düzensiz bir hayatın içinde çok az saç yıkadığına şahit oluruz. Yine de saçını çok yıkayan kişilerde de aynı sorun baş gösterir.

Cilt Hastalıkları

Halk arasında sedef hastalığı olarak bilinen sendrom ciddi bir deri rahatsızlığıdır. Haliyle bu tip durumlarda hemen bir dermatoloji uzmanına başvurmanız gerekiyor.

Saçınızın Bakımı

Eğer jöle, wax, briyantin, fön makinesi ve benzeri ürünler kullanıyotrsanız doğrudan hiçbir faydası olmayan bu kozmetik ürünlerin sorun çıkarttığını kanıtlıyor.

Su İhtiyacı

.

Cildin kuruluğunu çözmüş olabilirsiniz. Fakat bu noktada sizin kurumamanız da önemli. Her gün 2 Litre su içmek kepek oluşumunu olumlu yönde engellemektedir.

Kepek Çözümü Nedir?

Kepek nasıl geçer sorusu günümüz toz, toprak ve kir gibi detaylar yüzünden daha da sık görülmeye başlandı. Fakat doğal yöntemlerle bu sorunu kafanızdan arındırabileceğiniz gibi özel bitkisel şampuanların da farklı etkilerini göz önünde bulundurabilirsiniz.

Zararı olmadığı gibi estetik açıdan daha iyi bir görünüm için kepekten kurtulmanın yollarını arıyorsanız, bu noktada biraz daha fazla deneme yanılma yöntemi uygulayabilirsiniz.

Özellikle sarımsak gibi kökleri besleyen, yapıcı ve onarıcı özelliğiyle şampuanların tamamında var olan özütler işe yarayacaktır. Kepekten kurtulmak için yaklaşık bir ay kadar saçınıza özen göstermelisiniz. Aynı zamanda bu özenin içinde saça zarar veren etkenleri hayatınızdan çıkarmanız daha olumlu sonuçlar doğuracaktır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap