.
.

Ardahan Hava Durumu 5 Günlük Tahmini Gör

.
.

Ardahan Hava Durumu tahminlerini devletimizin, Hizmeti olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından anlık olarak alınmaktadır. Burada aldığımız tahminler Rüzgar bilgisi sıcaklık derecesi ve hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.

°C Başında yazan anlık olarak sıcaklığı göstermektedir. Hemen sağında yer alan görseller ise Hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.

Ardahan’ın hava durumuyla ilgili en güncel bilgilere buradan ulaşabilirsiniz! Ardahan hava durumu tahminleri, size şehirdeki hava koşullarıyla ilgili önemli bilgiler sunar. Hava durumu, Ardahan’ı keşfetmek, etkinliklerinizi planlamak veya günlük hayatınızı organize etmek için önemli bir faktördür.

Ardahan hava durumu tahminleri, sıcaklık, yağış miktarı, rüzgar hızı ve yönü gibi çeşitli faktörleri içerir. Ardahan’da saatlik hava durumu tahminlerini kontrol ederek gün içindeki hava koşullarını takip edebilirsiniz. Bu, dışarıda yapacağınız etkinlikleri veya seyahatleri planlarken size yardımcı olur.

Ardahan Hava Durumu 5 Günlük Tahmini Gör

Ardahan’da hava durumu tahminlerini öğrenmek için buradayız. Güncel ve ayrıntılı hava durumu raporları, sıcaklık aralıkları, yağış ihtimalleri ve diğer hava durumu özellikleri hakkında size bilgi sağlar. Bu raporlar, Ardahan’da yaşayanlar veya şehri ziyaret edenler için hava koşullarını anlamak açısından büyük önem taşır.

Ardahan hava durumuyla ilgili güncel ve doğru bilgilere ulaşmak için size yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz. İster saatlik hava durumu tahminlerini kontrol etmek isteyin, ister Ardahan’da gelecek günlerdeki hava durumunu öğrenmek isteyin, sizin için doğru verilere sahibiz.

Ardahan Hava Durumu Tahmini

Ardahan için Son dakika Anlık Ortalama Hava Durumu

ARDAHAN

Ardahan için 5 Günlük Hava Tahmini

ARDAHAN
.

NOT : 

Güncelleme her gün saat 14.00‘e kadar yapılmaktadır. (TSi)

Saatlik tahminlerde “Beklenen Hadise” kısmında verilen hava durumu, geçmiş 3 saatlik periyot içindeki hâkim hava durumunu göstermektedir.

Saatlik tahminlerde “Rüzgâr Hamlesi” kısmında verilen değer, geçmiş 3 saatlik periyot içinde rüzgâr hızındaki ani artışı temsil etmektedir.

Saatlik tahminlerde “Hissedilen sıcaklık”, aynı saatte tahmin edilen hava sıcaklığı ile nispi nem ve rüzgâr değerlerine göre hesaplanmaktadır. Bu sıcaklık, iklimsel çevre, giysilerin ısı direnci, vücut yapısı ve kişisel durumdan olduğu kadar, termometre sıcaklığı, nispi nem, rüzgâr ve radyasyon gibi dört meteorolojik faktörden etkilendiği için sübjektif bir kavramdır.

Diğer tahmin bilgileri, tahmini yapılan zaman civarında beklenen değerleri göstermektedir.

HAVA TAHMİNİ simgeleri Ne anlama Geliyor ?

hava-simgeler-1
hava-simgeler-2
hava-simgeler-3

Ardahan

Ardahan tarihinde il iken ilçe olmuş ve sonrasında tekrardan il statüsüne yükselmiş bir istatistiğe sahiptir. Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Ardahan’ın önemli bir rolü olduğunu ise söylemeden geçemeyiz. Kafkaslara açılan kapı olarak bilinmesi Gürcistan ile sınırı olmasından kaynaklanmaktadır. İlin plaka kodu 75 iken aynı zamanda telefon alan kodu olarak 0478 kullanılmaktadır. 

.

Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Gürcistan sınırı bulunduğu için il ilan edilen, Ancak 2 yıl sonra 1926 itibariyle Kars’a bağlı bir ilçe olarak il statüsü elinden alınan bir yerleşim yeridir. Aradan geçen uzun yılların ardından ise 1992 yılında Kars’tan tekrar ayrılarak il statüsünü kazanmıştır. Ancak Türkiye’nin en düşük nüfusa sahip üçüncü şehri olma özelliğini de taşımaktadır. 2022 verilerine göre şehirde 46.350’si kadın, 49.811’i erkek olmak üzere toplam 96.161 kişi yaşamaktadır. 

Ardahan Coğrafi Konum

Ardahan bilhassa Gürcistan ile sınırı olmasından dolayı Kafkaslarla aradaki köprü vazifesi görmektedir. Batıda Türkiye’nin en kuzeydoğu noktası olarak bilinen Artvin ile komşu iken güneybatıda da Erzurum ile sınırı bulunuyor. Güneyinde Kars ile sınır komşusu olması dışında doğuda Gürcistan toprakları yer alıyor. 

Gürcistan ile Türkiye arasında sınıra sahip olan Ardahan’da iki tane sınır kapısı yer alıyor. Bunların birisi Türkgözü sınır kapısı iken diğeri ise Çıldır sınır kapsı olarak hizmet vermeye devam ediyor. Doğal yapısı kusursuz olan ve son derece zengin bir bitki örtüsüne sahip olan Ardahan’da çok zengin bir çiçek skalası bulunmaktadır. 4.934 kilometrekare yüzölçümüne sahip olan şehirde kilometrekare başına düşen insan sayısı 19’dur. 

Ardahan’da Hava Koşulları

Ardahan’ın iklim olarak karasal iklimi yansıtan bir hava akımına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Kış mevsiminin çok uzun geçmesi ve aynı zamanda sert hava koşullarının haricinde kar yağışı görülmesi bundan kaynaklanmaktadır. Doğu Anadolu bölgesinde etkin bir iklim türü olan karasal iklimin etkisiyle Eylül ayında başlayan soğuklar kar yağışıyla birlikte Mayıs ayına kadar devam eden bir soğuk hava dalgasını beraberinde getirir. 

Şehir kuzey kesime daha da yakın olduğundan dolayı Karadeniz ikliminin geçerli olduğu noktalara rastlamak mümkün. Özellikle de kuzey ve batı kesimlerinde Karadeniz etkisiyle birlikte daha ılıman bir süreç yaşandığı gözlemlenebilmektedir. Diğer Doğu Anadolu bölgesi illeri gibi aylarca karla kaplı süreçler yaşanabilir. 

Ardahan Tarihi ve Kültürü 

Ardahan ismi daha önceden Osmanlı döneminde Gürcülerin hakimiyetindeyken ele geçirilen Artaani isminin evrilmesiyle oluşmuştur. M.Ö 326 yılına kadar olan süreçte Azon ve Gürcüler Ardahan için ciddi savaşlar vermişlerdir. Hakimiyet için var gücüyle savaşan çok fazla uygarlık burada hüküm sürmek istemiştir. 

Zaten tarihi çok net bir biçimde ortaya koyabilen pek çok esere de şehirde rastlanabiliyor. Örneğin Ramazan tabyaları, şeytan kalesi ve Ardahan kalesi kesinlikle görmeye değer olarak nitelendirilebilir. Doğası ise gerek Çıldır gölü gerekse balık gölü ile harikalar yaratmaktadır. Damal bebeği en önemli kültürel mirasları arasında yer almaktadır. Yine Ardahan halısı fazlasıyla revaçtadır. 

Ardahan Mutfağı

.

Kete deyince ilk akla gelen noktaların başında Ardahan gelmektedir. Ardahan mutfağı için etli mantı ve hörre aşı da yöresel yemekler arasından sıyrılarak daha genel bir kitleye hitap edebiliyor. Şehirde de geleneksel yemeklere kolaylıkla ulaşılması bunun en net göstergesidir. 

Katmer, pişi ve gevrek gibi hamur odaklı besinler damak tadınıza uygun bir şölen yaratacaktır. Ayrıca mutfağının dışında tüm Türkiye tarafından bilinen Ardahan kaşar peynirini de anmak gerekiyor. Geçmişte Kars’a bağlı olması Kars kaşarı ile de özdeşleşmesini sağlamıştır. Çiçeklerin yoğunluğundan kaynaklı olarak çiçek balı için de önemli bir lokasyondur. 

ardahan hava durumu, hava durumu ardahan, ardahanda hava durumu, ardahanda havadurumu

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap