.
.

Yemek Takımlarının Deforme Olmaması İçin Bazı İpuçları

.
.

Yemek yerken masada en dikkat çeken eşya olarak yemek takımını gösterebiliriz. Takımı farklı malzemelerden üretilmiş olarak almak mümkündür.

Ancak porselen gibi dayanıklı malzemeler tercih edilse dahi belli bir süre sonra kullanım yoğunluğundan kaynaklı olarak ciddi bir eskime sürecine giriyor. Hatta bunu önlemek isteyenlerin sayısı günden güne artıyor.

Herkes yemek takımını daha uzun süre ilk günkü gibi kullanmayı amaçlıyor. Ayrıca deformasyonun ana sebeplerini ortadan kaldırmak için bazı önlemler alıyor.

Eskimiş yemek tabaklarının en büyük dezavantajı görsel anlamda estetiği bozmasıdır. Çünkü herhangi bir işlevselliğini kaybetme durumu söz konusu değildir. Yine de görsellik günümüz dekorasyonunun en büyük unsuru olduğu için yeni kalmasını sağlamak önem arz ediyor.

Yemek Takımını Doğru Kullanma Rehberi

Yemek takımı alınırken genellikle kişi sayısına göre bir tercih yapılır. Bu tercih sonucunda da uzun ömürlü bir kullanım olabilmesi için dayanıklı malzemeler herkesin favorisidir.

Porselen bu yüzden uzun yıllardır her evde karşımıza çıkabiliyor. Eskiler her ne kadar bu takımları vitrinlerde saklasalar da artık çok sık kullanılması ve planlı eskime sonucunda belli sürelerde değiştirmek gerekebiliyor.

.

Eskiden beri kristal bardaklar olarak bilinen bazı malzemelerin daha dayanıksız olduğu bilinir. Zarif oldukları kadar çok çabuk kırılabilecekleri için bunları tüm malzemeler için uygulayacağımız bazı koruma prosedürlerine göre kullanmamızda fayda var. Örneğin yemek tabaklarıyla bıçak, çatal ve kaşıkları ayrı yerde tutmamız önemli bir unsur.

Böylece üst üste gelmeleri, dengelerinin bozulması ve kırılması minimum ihtimale düşecektir. Bardaklar yine aynı şekilde farklı eşyaların birbiriyle temas etmesi durumunda kolayca kırılabiliyorlar.

Saklama koşullarında da bazı önlemler işlevsel sonuçlar doğurabilir. Örneğin yemek takımını satın aldığınızda tabakların arasında karton olması dikkatinizi çekmiştir.

Vitrin, konsol ya da mutfak dolabı için bu tabakları dizerken aynı standardı uygulayabilirsiniz. Tabakların arasına birer kağıt ya da karton parçası koymak, bez ya da peçete yerleştirmek kırılmaları önler. Bulaşık yıkama alışkanlıklarını da göz önüne almak zorundayız.

En basitinden tabakların elde yıkanması daha kolay yıpranmasına yol açıyor. Ancak makineye atmadan önce adeta yıkar gibi sudan geçirip makineye atmanın da aynı sonuca yol açacağını söyleyebiliriz.

Kirler zaten arınmış olacağından bulaşık makinesiyle direkt olarak daha fazla temas içerisinde olacaktır. Fakat bu eskime süreci uzun yıllar alabileceği için diğerleri kadar ön planda tutulmayabilir.

Eğer az sayıda bulaşığınız çıktıysa ve bunları makineye atmak istemiyorsanız en büyük hatalardan birisini yapmak üzeresiniz. Genelde bir bıçak yardımıyla tüm tabak çizilerek sıyrılır.

.

Bu çizme eylemi sık sık tekrarlandığında tabağın üzerinde yıpranma izleri yavaş yavaş yer etmeye başlayacaktır. Bıçak veya çatal gibi sivri uçlara sahip metaller kullanmak yerine bulaşık süngeri tercih etmeniz bile yemek takımınızın ömrünü ciddi oranda arttıracaktır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap