.
.

Kış Pastili Nasıl Yapılır? Evde doğal Yapılışı?

.

Evde doğal Kış pastili yapılışı

.

Kış pastili temel anlamda tıbbi bir üründür. Ancak evde de yapılabilecek tarifler olduğu için doğal yollarla alınması son derece mümkündür.

Kış aylarında gerek soğuk hava gerekse dış faktörlerden ötürü hepimiz belli hastalık dönemleri geçiririz. Bazen bu dönemler bizi yatağa düşürecek seviyedeyken bazen ise ayaktan atlatırız. Ancak ayakta atlatsak bile boğazımız sertleşir, yutkunmak zorlaşır ve oldukça ağrılı bir süreç yaşayabiliriz.

İşte pastil tam bu aşamada çok iyi sonuçlar veriyor. Sizde en kolay yapılan kış pastili Emerek ya da çiğnenerek hızlı bir biçimde etki gösterebiliyor. Boğazları yumuşatıyor ve oldukça sağlıklı bir kış geçirmenizi sağlıyor.

Aylar boyunca süren soğuk dönemi daha sağlıklı bir boğazla geçirmek istiyorsanız evde kendi imkânlarınızla da kendi pastilinizi hazırlayabilirsiniz. Üstelik bu sayede içerisinde ne olduğunu da bileceğiniz için tadını güzelleştirecek alternatiflere yönelebilirsiniz.

Genellikle Kış pastili tat olarak acı ya da ekşi bir ürünmüş gibi görünse de tatlıdır. Tatlılığının ardına gizlenmiş keskin diğer tatlar ise içeriğinde yer alan faydalı doğal mucizelerdir.

Örneğin zencefil bunların başında geliyor. Hemen hemen her pastilin içerisinde zencefil tozuna rastlamak mümkündür. Size tavsiyemiz zencefil kışlık pastili öneririz.

.

Evde kendiniz yapacağınız zaman yine bu malzemelerden faydalanmanız gerekiyor. Çünkü boğaz pastillerinin bir miktar keskin olması önemli bir faktördür. Su oranının çok yoğun olmaması ve şekerin yüksek olması ilk bakışta garip gelebilir.

Kış Pastili
Fotograf : annelikkolay.com

Kış Pastili Nasıl Hazırlanır?

Pastil yapmak için gerekli malzemeler:

  • Yarım bardak su
  • 2 Kaşığı Rendelenmiş Zencefil
  • 1 bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Evde doğal Kış pastili yapılışı

Fakat genellikle yarım bardak su içerisine ortalama 1 bardağa yakın toz şeker kullanılmaktadır. Zencefil tozu kullanacağınız zaman 1 yemek kaşığı yeterli olacaktır. Ayrıca 1 yemek kaşığı da limon suyu eklemeniz şart.

Pastil için bu ana dört malzemenin yeterli olduğunu düşünen büyük bir kesim var. Ancak yine de farklı malzemelerle kış pastilini çok daha etkili hale getirebilirsiniz. Bunun için tatlı kaşığıyla bal ve karanfil tozu eklemenizde fayda var. Çay kaşığıyla ise nane yağı ilave ettikten sonra bu karışımı ocağa almanın vakti gelmiştir.

şekerli kış pastili yapımı hazırlarken yapılabilecek en büyük hata yüksek ısılarda kaynatmaktır. Tam tersine çok kısık ateşte tutulmalıdır.

Ocağın altını en kısık noktaya ayarladıktan sonra sürekli olarak karıştırmayı ihmal etmeyin. Bir noktadan sonra malzemeler macun gibi olacaktır. Bu kıvamı gördüğünüzde tencereyi ocaktan alabilirsiniz.

Kış Pastili saklama koşulları ise birkaç farklı şekilde olabilir. Bazen macun kıvamındaki pastilleri plastik buz kalıplarının içerisine koyanlara rastlayabiliyoruz. Her ne kadar plastik pek önerilmese de silikon buz kalıpları işinize yarayabilir. Bu kalıpları bu şekilde buzlukta uzun süre tutabilirsiniz.

.

Geleneksel yöntemlerle saklamak içinse pudra şekerini bir tepsinin içerisine bolca boca ediniz. Parmaklarınızla pudra şekeri üzerinde yuvarlak delikler açın. Ardından macun kıvamını almış olan kış pastili bu deliklere doldurun.

Bir süre sonra tamamıyla katı pozisyona geleceği için elinize alarak çıkarabileceksiniz. Pastilleri pudra şekerinden çıkardıktan sonra bir cam kavanoz içerisine koyarak ağzını sıkıca kapatın.

Böylelikle kış boyunca boğazınızı ferahlatacak en güzel kış pastili kullanıma hazır olacak. Ayrıca pudra şekerinden çıkardıktan sonra tat açısından daha cezbeden bir noktaya ulaşması için üzerlerine pudra şekeri serpmenizde bir sakınca yoktur.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap