Antibiyotik Etkisi Yaratan Doğal Yiyecekler Listesi

Antibiyotik Etkisi Yaratan Doğal Yiyecekler Listesi. Vücudumuzda oluşan bir takım zararlı bakterilerle baş etmek için bağışıklık sisteminin kuvvetli olması gerekiyor. Bağışıklık sisteminin yeterli olmadığı ya da zayıfladığı durumlarda, doğal olmayan yollarla hazırlanan ve farklı kimyasallar içerdiğinden, son derece zararlı olan antibiyotikler kullanmak durumunda kalıyoruz.

Oysa tüm bunlara fırsat vermemek için doğal yollarla tüketeceğimiz bazı yiyecekler var ki; hem sağlığımız, hem de beslenmemiz için büyük yarar sağlıyor. Doğal antibiyotik yerine geçen bu besinler sayesinde bağışıklık sistemi güçlenecek ve vücudumuzda hastalıklara karşı adeta bir kalkan oluşturacaktır.

Antibiyotik Yerine Geçen Besinler;

Antibiyotik Yerine Geçen Besinler zencefil
  • Zencefil… Düzenli ve kontrollü tüketilmesi halinde üst solunum yolları başta olmak üzere gripten, kansere kadar vücudumuzu koruyabilme kapasitesi bulunan zencefil, en doğal yolla bağışıklık güçlendiren mucizevi yiyeceklerden biridir.

Kanı sulandıran, kolestrolü düşüren, mide bulantısına engel olan, sindirim sistemine destek sağlayarak hazmı kolaylaştıran zencefil; içerisindeki gingerol maddesi ile ağrı kesme özelliğine de sahip bulunuyor. Zencefili; çay halinde demleyerek, sos haline getirerek, bazı etken besinler ile karıştırarak ya da yemeklerinize ekleyerek günlük yaşamda kullanabilirsiniz.

kefir
  • Kefir… Probiyotik özelliği ile bildiğimiz kefir, sindirim sistemine faydaları ile sıkça karşımıza çıkıyor. Düzenli kullanımı ile üst solunum yolları içinde etkili olan kefir, daha pek çok sağlık sorunu için oldukça yararlı.

Kefir; bağırsak kanseri oluşumuna neden olan bakterileri engeller, grip enfeksiyonuna karşı korur, uykusuzluk ve iştahsızlık sorunları ile baş eder, yüksek tansiyonu dengeler, astım ve bronşit tedavisinde kullanılır ve ülser için faydalı bir besindir. Günlük beslenme programında mutlaka yer alması gerekir.

Antibiyotik Yerine Geçen Besinler ıspanak
  • Ispanak… Yeşil yapraklı sebzelerin faydaları elbette tartışılmaz. Ancak ıspanak ayrı bir yere sahip. A, B, C, E vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, kalsiyum ve quarcetin içeriği ile ıspanak, mucizeler yaratıyor diyebiliriz.

İçerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendirme de son derece etkili. Enfeksiyonlar ile savaşabilme yetisine sahip olan ıspanak; beynin yaşlanmasını geciktirmeye de yardımcı oluyor. Ayrıca ıspanak, kalp dostu bir yiyecek olduğundan sık sık tüketmemiz gereken antibiyotik etkili doğal besinler arasında yer alıyor.

Kivi
  • Kivi… Doğal antibiyotik etkili bir diğer yiyecek olan Kivi, içerdiği pektin sayesinde DNA’ yı koruma özelliğine sahiptir. Vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı bir meyve olan kivi, düzenli tüketilmesi gereken yiyecekler içerisinde bulunuyor.

Yüksek C vitamini barındırması nedeniyle, günlük ihtiyaç duyulan C vitamini desteğinizi almanızı sağlayan Kivi; vitamin yönünden de oldukça zengin. Kivi; sindirimi kolaylaştırır, kan şekerini düzenler, kolestrolü dengeler, hazmı kolaylaştırır, bağışık sistemini güçlendirir ve üst solunum yolunu yollarında oluşan pek çok sağlık sorununda vücudumuza destek sağlar.

Turp
  • Turp… Faydaları çok fazla bilinmeden tüketilen turp, doğal antibiyotik etkili besinler arasında yer alıyor. İçerisinde folik asit, fosfor, C vitamini bulunan turp, yüksek oranda lifte içerdiğinden sindirim sistemine yardımcı oluyor.

Antioksidan kaynağı olan turp; soğuk algınlığı, öksürük için oldukça etkili bir yiyecek. Ayrıca turp; sindirim ve boşaltım sisteminde etkili, üst solunum yolları hastalıklarında büyük derecede yararlı bir besindir. Kendi kadar yaprakları da faydaları olan turp, vücudunuzun antibiyotik desteğine ihtiyaç duymasını engelleyecek bir yapıda bulunuyor.

antibiyotik etkisi yaratan pırasa
  • Pırasa… Kalp dostu olarak tanınan pırasa; flavonoid, kamferol, sülfürlü bileşikler içeren yapısı sayesinde sağlığımız için büyük faydalara sahip. Birçok kanser türüne karşı koruyucu özelliği bulunan pırasa, fazla tüketildiğinde kalsiyum kullanımını olumsuz etkilediğinden kontrollü tüketilmesi gerekiyor.

Kan damarlarında oluşan hasarların onarımında etkili olan pırasa, sindirim sistemi üzerinde etkili olduğundan hazımsızlık yaşayanlar içinde oldukça sağlıklı bir alternatif. Tek başına pırasa tüketmeyi sevmiyorsanız; diğer sebzeler ile karıştırarak çorbasını yapabilir ya da yumurta ile harmanlayarak enfes bir omlet yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap