.
.

Virüsler Hastalıkların Sebebi Çocuklar Antibiyotik Kullanmalı mı?

.
.

Virüsler Hastalıkların Sebebi Çocuklar Antibiyotik Kullanmalı mı? Özellikle hava sıcaklarının azaldığı ve kış mevsimine geçiş yapmaya hazırlandığımız dönemlerde, mevsim geçişleri nedeniyle soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamız kaçınılmaz bir hal alıyor. Kısa aralıklarla değişen hava sıcaklıklarından dolayı ortaya çıkan hastalıklar vücut direncinin düşmesine neden oluyor.

Mevsim geçişlerinde güneşli, sıcak günlerin azalması ve havadaki ani ısı değişiklikleri insanların sağlığı üzerinde bir takım sorunları ortaya çıkarıyor. Özellikle kış aylarında, yaz aylarında görülmeyen virüslerin ortaya çıkması, soğuk algınlığı ve gribe yol açıyor. Uzmanlar, bu hastalıkların tedavisinde doğal tedavi kaynağı olan antivirallerin kullanılmasının çok daha sağlıklı olduğu görüşünü savunuyorlar.

Hastalıklar Ne Sıklıkta Ortaya Çıkar?

Hastalıklar Ne Sıklıkta Ortaya Çıkar?

Havada bulunan virüs çeşidi 200’den fazladır ve dolayısıyla bir kişi hayatı boyunca en az 200 kere hasta oma ihtimali taşımaktadır. Uzmanlar, çocukların yılda ortalama olarak 12-13 kez, yetişkinlerin ise yılda ortalama 3-4 kez bu hastalıklara yakalandığının saptandığını belirtiyor. Buradan yola çıkarak baktığımızda 80 yaşındaki biri hayatı boyunca toplam 4 yıl bu hastalıklarla baş etmek zorunda kalıyor. İş ve okul hayatını düşündüğümüzde oldukça yüksek bir sayı olduğunu fark edeceksiniz.

Çocuklarda Tedavi İçin Antibiyotik Kullanılmalı Mı?

Çocuklarda Tedavi İçin Antibiyotik Kullanılmalı Mı?

Çocukluk dönemindeki tüm yaş grubundaki bulunan soğuk algınlığı, nezle ya da grip semptomları meydana geldiğinde, hastalığın viral kaynaklı olmasından dolayı gereksiz antibiyotik kullanımından kesinlikle kaçınmak gerekir. İhtiyaç duyulmadan alınan antibiyotik kullanımı, direnç gelişmesine neden olmasının yanı sıra, Dünya’da birçok kişi antibiyotik direncinden kaynaklı olarak tedavi edilemeyen enfeksiyonlardan hayatını kaybetmeye mahkum oluyor.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap