Beyaz Eşya Bakımı Nasıl Yapılır?

Beyaz Eşya Bakımı Nasıl Yapılır? Evinizin büyük yardımcıları olarak nitelendirilen beyaz eşyalar, çamaşırlardan bulaşıklara kadar temizlikte büyük bir fayda sağlıyor. Yemekleri yapmakta kolaylık sunan ocaklar, gıdaların uzun bir ömre sahip olmasına destek olan buzdolapları, evlerin vazgeçilmez yardımcılarıdır. Yaşadığımız çağda onlarsız bir ev kesinlikle düşünülemez. Beyaz eşya ürünleri evlerdeki hemen hemen her işin daha hızlı bir şekilde yapılmasına olanak sağlıyor.

Hem kendi sağlığınız hem de ürünlerinizin daha uzun süre sizinle olmasını istiyorsanız, beyaz eşyalarınızın düzenli olarak bakımını ve temizliğini yaptırmakta fayda vardır. Kullandığınız eşyaların iç ve dış temizliğini yaparak daha kullanışlı duruma gelmesine olanak sağlayabilirsiniz. Hayatı büyük oranda kolaylaştıran bu ürünleri, aralıklı olarak temizliğine yaparak uzun süreli kullanımı amaçlanmaktadır. Beyaz eşyalarınızın bakımını aksatmadan yaptığınızda hem kendiniz için, hem de cihazlar için temiz bir ortam oluşturursunuz.

Buzdolabının Bakımı Ve Temizliği Nasıl Olmalı?

Buzdolapları içinde sebzeleri, yemekleri ve meyveleri saklama görevi yapar. Hiç kimse temiz olmayan bir yerde yemek saklamak kesinlikle istemez. Hem derin dondurucunuzun, hem de buzdolabınızın temizliğini en az senede 3-4 kez yapmanız gerekir. Bu şekilde dolabınızın iç kısmında oluşmuş ya da oluşabilecek bakterileri temizleyebilir ve bakteri ortamının oluşmasını engellemiş olursunuz. Beyaz eşya bakımı ile beyaz eşyalarınızın kullanım süresini uzatabilir ve kendiniz için temiz bir ortam sunabilirsiniz.

Buzdolaplarının temizliğinde, kullanılan temizleyici ürünlerin kimyasal madde olmaması tavsiye edilir. Çamaşır suyu ya da benzeri ürünler kullandığınız takdirde temizlik sırasında kimyasal kalıntılar gerçekleşebilir ve bu durumda gıdalarınıza geçerek sağlığa olumsuz zararları olabilir. Buzdolabı ya da derin dondurucular ne zaman yaparsanız ilk önce iç kısmından başlayabilirsiniz. Temizlikten hemen önce takılı olan fişi prizden çekmeniz gerekir. Daha sonra aşındırıcı özellikleri olan, temizlik bezlerini kullanmadan, buzdolabı temizliğini yapabilirsiniz.

Başka İçerik:  DASK Sigortası Heyelan ve Çığı Kapsar mı?

Beyaz Eşya Bakımı Eşyaların Boyasının Zarar Görmemesi İçin Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Beyaz Eşya Bakımı Eşyaların Boyasının Zarar Görmemesi İçin Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Beyaz eşya boyası çıkmaması için aşındırıcı kimyasalları kullanmaktan kaçınınız. Temizlikten evvel tüm rafları çıkararak iç alanı silebilir, daha sonra çıkardığınız rafları solüsyon ile temizleyebilir be sıcak su ile durulama işlemi yapabilirsiniz. Temizlemiş olduğunuz rafları buzdolabı içine tekrardan yerleştirmeden önce kuru bir bez ile kurulamanızda fayda vardır.

Kuru rafları buzdolabının içine yerleştirdikten sonra gıdaların bozulmaması için daha hızlı hareket ederek yeniden yerleştirebilirsiniz. Buzdolabının dış tarafını temizlerken sıcak su ve sirke kullanabilir ve bez yardımı ile iz olmayacak şekilde silebilirsiniz. Mikrofiber bez yardımı ile buzdolabının dış kısmını rahatlıkla silmeniz mümkündür. Bu şekilde herhangi bir iz kalmadan, parmak izleri oluşmadan kolay bir şekilde silme işlemini tamamlamış olursunuz.

Bulaşık Makinesinin Bakımı Ve Temizliği

Bulaşık Makinesinin Bakımı Ve Temizliği

İç ve dış yüzeyini temizleyebileceğiniz bulaşık makineleri iç kısımlarında çok fazla kir biriktirebilen bir eşya olarak bilinir. Beyaz eşya bakım ve temizliği ince ayrıntı gerektiren bir iştir. Bulaşık makine içerisinde kalan yemek artıkları ve bakterilerden özel solüsyonlar ile rahatlıkla kurtulmanız mümkündür. Suyun altında, bulaşık makinesinin filtresi ve pervanesi düzenli bir şekilde çıkarıp yıkayarak bu artıklardan çok kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Bu şekilde iç yüzey temizliğini kolayca tamamlayabilirsiniz. Bunun beraberinde dış yüzeyi de rahat bir şekilde temizlemeniz mümkündür. Dış yüzeyi temizlemek maksadı ile sirkeli sudan ya da az miktarda sıcak suya eklediğiniz bulaşık makinesi deterjanından faydalanabilirsiniz. Bir bez ile silebilir ve daha sonrasında kurulama işlemini yapabilirsiniz.

Bulaşık Makine Temizliğinde Ayrıntılar Nelerdir?

Bulaşık Makine Temizliğinde Ayrıntılar Nelerdir?

Beyaz eşya seti grubunda yer alan tüm eşyaları rahatlıkla temizlenebilir ürünlerdir. İç ve dış yüzeyleri olsun makinelerinizin bakım ve temizliğini yapabilirsiniz. Bu şekilde makineler ne daha uzun yıllar sizinle olur, hem de sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz. Bulaşık makine içine hiçbir bulaşık yerleştirmeden kalan bakterilerin ölmesini sağlayabilirsiniz. Makinanın iç kısmında aşındırıcı temizlik malzemeleri kullanmak makinanız için ilerleyen zamanlarda problemlere yol açacaktır.

Başka İçerik:  Schengen Vizesi Başvuru ve Ücreti Hakkında

Herhangi bir beyaz eşya temizliğinde aşındırıcı temizlik malzemeleri kullanmanız durumunda, yüzeylere zarar verebilir ve cihazın ömrü kısaltmış olursunuz. Bu nedenle dış yüzeyde deterjan ve benzeri aşındırıcı kimyasal içeren ürünlerin kullanılması tavsiye edilmez. Makinenin iç kısmında yer alan filtre makinenin alt kısmında yer alıyor. Devamlı olarak temizlenmesi gereken bu filtre çıkarılarak rahatlıkla temizlenebilir. Filtre temizliği yapılması sayesinde makinanın iç kısmında kalan yemek atıklarından da kurtulmuş olursunuz.

Çamaşır Makinesi Temizlik Ve Bakımı

Çamaşır Makinesi Temizlik Ve Bakımı

Beyaz eşya temizliği çok önemlidir, çamaşırlarınızın temizlenmesine yardımcı olan çamaşır makineleri evlerde en çok ihtiyaç duyulan cihazlardır. Bu makinelerin temizliği, kullanan kişiler açısından çok önem taşıyor. Dış temizliğinde diğer eşyalar da kullanıldığı gibi sirkeli su ile yapılabilen çamaşır makinelerinde köpükle temas edilmemesine özen gösterin. Aksi halde makinenin elektrik sisteminde bir has ara neden olabilirsiniz. 

Beyaz eşya temizliği çok basit bir şekilde yapılabilen bir temizliktir. Çamaşır ön kapağının olduğu kısım en çok kirlenen kısımlardır. Bu kısmın temizliği çamaşır yıkandıktan sonra kuru bir bez ile kurulanması esnasında kirlenmesinin önüne geçmiş olursunuz. Temizliği Önemli olan başka bir kısım ise çamaşır makinelerinin boşaltım pompasıdır. Pompadaki suyu düzenli aralıklar ile kovaya dökerek ve pompa içinde kalan yabancı cisimleri çıkarmanız gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap