.
.

Pos Bloke Çözme İşlemi Nasıl Yapılır? Örnek Dilekçe 2023

.
.

Pos Bloke Çözme İşlemi Nasıl Yapılır? Örnek Dilekçe 2023 Pos Bloke çözme POS cihazı işyerlerinde sıklıkla kullanılan uygulamalardan biridir. Pos bloke çözme işlemi ile ilgili çok sık sorulan sorular arasında pos bloke nedir? Pos bloke çözme nasıl yapılır? Yer alıyor. Pos bloke çözme işlemi denildiği zaman ilk akla gelen 2. ödeme yöntemi olan blokeli çalışma tipidir. Bankalar müşterilerine blokeli pos hizmeti verdikleri zaman müşterilerinden komisyon almaz.

Komisyon ödenmesi yerine kredi kartı ile çekilmiş olan miktarları bir süre bankada tutma beyanında bulunan işyerleri ödemelerini banka ile yapılan anlaşma gereğince vade sonunda alabilir. Bankaların uygulamış oldukları bloke gün sayısı 30 ya da 60 gün arasında değişiyor. Pos bloke çözümü ise belirlenmiş olan bu vadiden önce bozularak paranın hesaba aktarılması işlemidir.

Pos Bloke Çözme İşlemi Nedir? 
Pos Bloke Çözme İşlemi Nedir? 

Pos Bloke Çözme İşlemi Nedir?

Pos bloke çözme işlemi nedir? Pos bloke çözme işlemi birçok kullanıcı tarafından merak ediliyor. Pos bloke çözme işlemi bloke olmuş olan pos cihazını kullanan banka müşterilerinin bloke gün sayısı sona ermeden blokede bulunan parayı hesaba aktarma işlemini verilen isimdir. Normal şartlarda bloke olmuş olan pos cihazını kullanan iş yerleri banka tarafından uygulanmış olan gün sınırında hesaba para aktarımı yapamaz. Örneğin 30 gün blokeli bir pos cihazı kullanılıyorsa bugün yapılacak olan bir çekim hafta sonları da dahil olmak üzere 30 gün sonra hesaba aktarılır.

Yapılacak olan her Bir işlemin üzerinden ayrı ayrı 30 gün geçmesi şartı vardır.  Pos cihazı bloke kaldırma işlemine kredi ödemesi nakit ihtiyacı kredi kartı ödemesi gibi beklenmeyen masrafların oluşması durumunda ihtiyaç duyulabilir. Böyle durumlarda POS cihazı bloke çözüm işlemlerinden birine kullanarak çözüm işlemi gerçekleştirilebilir.

Pos Bloke Çözme İşlemi

Pos bloke çözme işlemi bankadan bankaya farklılık gösterebilir. Bu durumlarda farklı şekillerde pos bloke çözme yapılabilir. Şubeye gidilerek pos bloke çözme yapılmak istendiğinde sizden pos bloke çözme dilekçesi istenir.  Ya da banka bu dilekçe için bir matbu formu imzalanmasına talep edecektir. Pos bloke çözme dilekçesi veya matbu formunun imzalanmasının ardından bankaya ibraz edilmesi halinde pos bloke kaldırma işlemi başlatılır.  Blokeli kirli olan pos cihazlarında ertesi gün pos cihazlarının aksine kesinti yapılmaz. Pos bloke çözüm işlemi ise belli bir kesinti ile yapılır.

Mesela paranın hesaba geçmesine 30 gün beklemeyeceğinizden dolayı banka sizden belli bir oranda kesinti yapar. Bu şekilde paranızın hesaba aktarılması sağlanır. Pos bloke çözme oranları her bankanın kendi inisiyatifindedir. Bu nedenden dolayı sabit Bir pos bloke çözme oranından söz etmek mümkün olmaz. Mesela bir bankada pos bloke çözüm oranı %1,70 iken  bir başka bankada pos bloke çözme oranı %2, 30 olabilir. Pos bloke çözme işlemi başvurusu sırasında bankadan oran hakkında bilgi alabilirsiniz.

Pos Bloke Çözme İşlemi Nasıl Yapılır?

.

Pos çözme işlemi nasıl yapılır? Bu sorunun ilk cevabı dolaylı bir şekilde de olsa bir önceki başlıkta verilmiştir. Yani şubeye veya çalışmış olduğunuz bankanın herhangi bir şubesine giderek pos bloke çözüm başvurusu yapılabilir. Ayrıca müşteri temsilcisine pos bloke çözme dilekçesi de gönderilerek şubeye gitmeden işlem tamamlanabilir. Bu işlem için güncel tarihli pos bloke kaldırma dilekçesi hazırlanmalı ve bu dilekçe müşteri temsilcisi ya da doğrudan şubenin mail adresini gönderilerek talepte bulunulabilir. Talebinizi mail yoluyla faks ve anlık mesajlaşma uygulaması gibi yöntemlerle de gönderebilirsiniz. Pos bloke çözüm işlemi bazı bankaların müşteri hizmetlerinden uygulanabiliyorken bazı bankalarda ise sadece şubeden bloke kaldırma işlemi yapılabiliyor.  Ayrıca mobil bankacılık ve internet bankacılığı uygulamasından da bankanızdan bu hizmeti alabilirsiniz.

İnternet bankacılığı pos bloke çözüm işlemi için gerekli bilgiler ile internet bankacılığı sistemine giriş yapmalısınız. Bu işlemler genel olarak üye işyeri veya pos menüsü altında yer almaktadır. Pos bloke çözümü seçeneği kullanılarak belirlenen oran ile işleminizi gerçekleştirmeniz mümkündür.

Pos Bloke Çözme Dilekçesi

Pos bloke çözme dilekçesi işleme için boş bir kâğıdın en üst kısmına çalışmış olduğunuz bankanın adını ve şube adını yazmanız gerekiyor. Örneğin “Ziraat Bankası Çankaya Şubesi’ne” şeklinde bir giriş yazısı yazabilirsiniz. Sonrasında isterseniz sağ üst köşeye, isterseniz de sağ alt köşeye güncel tarihi yazmanız gerekiyor. Pos bloke çözüm dilekçesi yazıldıktan sonra sağ alt kısma kaşe üzerine imza yapılmalı veya şahıs firması sahibi iseniz ad soyadı yazıldıktan sonra altına imza atmalısınız.

Pos bloke çözüm dilekçe örneği olarak aşağıda verilmiş olan dilekçeyi inceleyebilirsiniz. Bu örnekte yer alan boş kısımları ve banka ismi gibi bilgiler kendi kişisel bilgilerinize göre doldurmanız gerekli. Pos bloke çözüm örneği şöyledir;

Ziraat Bankası Çankaya Şube Müdürlüğü’ne

Şubeniz nezdinde olan …….üye işyeri numaralı………numaralı terminalime ait olan pos blokesinin kaldırılarak blokedeki tüm miktarın ………..numaralı cari hesabıma aktarılmasını talep ediyorum.

01.01.2022 Kaşe üzerine imza

İsterseniz pos bloke çözme dilekçesi ile tüm miktarın değil, belli bir tarihten itibaren gerçekleştirilmiş olan işlemlerinizin hesabınıza aktarılmasını talep etmeniz de mümkün. Böyle bir pos bloke çözüm dilekçesi de şöyle yazılmalıdır;

Ziraat Bankası Ankara Çankaya Şube Müdürlüğü’ne

.

Şubeniz nezdinde bulunan …..üye işyeri numaralı pos cihazımı kullanarak gerçekleştirdiğim 01.02. 2022 ve 20.02.2022 tarihleri arasındaki işlem miktarlarının yine şubeniz nezdinde bulunan …………numaralı cari hesabıma aktarılmasını talep ediyorum.

01.03.2022 Kaşe ve imza

Burada dikkat edilmesi gereken hususlar üye işyeri numarası ve terminal numarasının doğru olarak yazılmasıdır. Ayrıca banka ismi ve tarih bilgilerini pos cihazını kullanmış olduğunuz bankaya ve güncel tarihe göre güncellemeniz gerekiyor. Bazı bankalarda terminal numarası ve üye işyeri numarası yerine sadece pos cihazı numarası kullanılıyor. Böyle bir durumda pos cihazı numarası yazılarak bloke çözüm işlemi talep etmiş olduğunuzu belirtmeniz gerekli.

Pos Bloke Çözüm Hesaplama İşlemi

Pos bloke çözüm hesaplama işlemi bankalarının dijital kanalları üzerinden yapılmaktadır. Dolayısı ile çalışmış olduğunuz bankanın böyle bir hizmeti varsa internet sitesinde ya da mobil şubede muhakkak pos bloke çözme hesaplama uygulaması da yer alır.

Eğer pos bloke çözüm hesaplama işlemini şubede yapacaksanız müşteri temsilcisinden pos bloke çözüm hesaplama işlemini yapmasını talep etmeniz mümkün. Pos bloke çözüm hesaplama işlemi yapıldıktan sonra bloke de bulunan toplam miktar ile kesintiden sonra hesabınıza aktarılacak olan tutarı öğrenebilirsiniz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap