Karbonhidrat Döngüsü ile Yağsız Kas Kütlesi Kazanın

Karbonhidrat Döngüsü ile Yağsız Kas Kütlesi Kazanın. İri, kuvvetli ama aynı anda parça parça görünmek istediğinizi tahmin edebiliyoruz. Ancak bunun sanıldığı kadar da kolay olmadığını öncelikle belirtmemiz gerekiyor.

Yağ oranınızı alt seviyelerde tutarak, yağsız kas kütlesi kazanmaya çalışmak gerçekten çok zahmetli bir iş olacaktır. Fakat karbonhidrat diyeti ile bunu kolay hale getirmeniz de mümkün. Yüksek karbonhidrat diyeti vücudumuzu yağlandırabiliyorken, düşük karbonhidrat diyeti ise ciddi seviyede spor yapan atletler ve vücut geliştirmeciler için yeterli gelmeyebiliyor. İşte burada imdadımıza karbonhidrat döngüsü olarak da bilinen beslenme düzeni devreye giriyor. Karbonhidrat döngüsü sadece profesyonel sporcular tarafından değil, haftada 3-4 kez spor salonuna giden ve iyi bir vücuda sahip olmak isteyen herkes tarafından kullanılması gereken önemli bir ayrıntıdır.

Peki Nedir Bu Karbonhidrat Döngüsü?

Peki Nedir Bu Karbonhidrat Döngüsü?

Esasen temelinde çok basit bir mantık yatmakta olduğunu söyleyebilirz. Yoğun antrenman uygulayacağınız ve kas liflerinizi parçalayacağınız günlerde yüksek karbonhidrat almaya özen gösterirken, daha düşük tempolu antrenman ve dinlenme günlerinizde düşük karbonhidrat alımına dikkat etmelisiniz. Hepsi bu kadar kolay!

Yüksek karbonhidrat günlerinde metabolizmanız hızlı çalışırken, düşük karbonhidrat günlerinde yağ yakarken bir yandan da kaslarınızı korumak için gereken insülin seviyesini düşük tutmuş oluyorsunuz. Özetle yüksek karbonhidrat günlerinde tüm depoları tamamlarken, düşük karbonhidrat günlerinde karbonhidrat yerine yağ yakmış olduğunuzu bilmeniz gerekiyor. Bu sebeple; hem kaslarınızı korumuş, hem de yağ yakmış olduğunuzu fark edeceksiniz.

Elbette ki tüm karbonhidratlar masum olmuyorlar. İyi karbonhidrat (kompleks) ve kötü karbonhidrat(basit) olmak üzere iki çeşit karbonhidrat bulunuyor. Beyaz ekmek, makarna, şekerli içecekler gibi işlenmiş kötü karbonhidratlardan uzak durmalı ve lif açısından zengin olan karbonhidratları tercih etmelisiniz. Sebze, yulaf, tohumlu baklagiller, tam tahıllılar, baklagiller gibi glisemik indeksi düşük lifli gıdaları tüketmeniz, daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacağından özenli davranmalısınız.

Döngü Nasıl Yapılır?

Döngü Nasıl Yapılır?

Yüksek tempolu antrenman günlerinde yüksek karbonhidrat almaya dikkat etmelisiniz. Seçiminizi kompleks karbonhidratlardan yana kullanmak, yağ oranınızı korumanıza destek sağlayacaktır.

Temposu düşük olan antrenman yaptığınız ya da dinlenme günlerinizde düşük karbonhidrat almanız yeterli olacaktır. Bu günlerde tercihinizi sebzelerden yana kullanmanızı öneriyoruz.

Önem vermeniz gereken en önemli hususlardan biri de; arka arkaya düşük yada yüksek karbonhidrat almamak olması gerekiyor. Antrenman günlerinizi de bu programa göre ayarlamanızı tavsiye ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap