.
.

Zihinsel Antrenmanda Nelere Dikkat Etmeliyiz?

.
.

Zihinsel Antrenmanda Nelere Dikkat Etmeliyiz? Zihinsel antrenman; yapılacak bir egzersizin, uygulama olmaksızın zihninizde canlandırılması anlamına gelmektedir. Başta biraz karışık gelmesi normaldir ancak son derece kolay ve sağlıklı bir çalışma yöntemi olduğunu söyleyebiliriz.

Fiziksel bir antrenman sürecine girdiğinizde ya da girmeden önce uygulamanın faydalı olacağı çalışmadır zihinsel antrenmanlar. Sadece zihninizi kullanarak, beynin belirli bir amaca yönelmesini sağlamak için yapılmaktadır.

Zihinsel antrenmanlarda farklı görüş ve uygulamalar bulunsa da bilmeniz gereken; ilgili egzersizin zihinde canlandırılması ile kasları harekete geçirebildiği olmalıdır. Bir çalışmayı beyninizde uyguladığınızı hayal ederseniz; hem fizik antrenmanlarda performansınızın yükselmesine, hem de yeni bir antrenmana başladıysanız daha iyi öğrenmenize yardımcı olacağını göreceksiniz.

Zihinsel Antrenman Nasıl Yapılır?

Zihinsel Antrenman Nasıl Yapılır?

  • Kendinizi rahat hissettiğini bir alanda evde ya da bir yeşillikte oturarak bu çalışmaya başlayabilirsiniz.
  • Gözlerinizi kapatmalı ve derin bir nefes alarak vücudunuzu serbest bırakmalısınız.
  • Bedeninizin tüm bölümlerine ayaklardan başlayarak, başınıza doğru bir ısı yayıldığını hayal etmelisiniz.
  • Zihninizi o an tüm sorunlardan arındırmalı ve tamamen egzersize konsantre olduğunuzu hissetmelisiniz.
  • Şimdi yapmak istediğiniz egzersiz ve antrenmanı düşünmeye başlayabilirsiniz.
  • Zihinde yapmaya başladığınız bu antrenmanın tüm ayrıntılarını hayal etmeli ve net olarak beyninizde belirginleştirmelisiniz.
  • Bu antrenmanları fiziken uyguladığınız zamanlarda ne hissettiğinizi ve ne yaşadığınızı düşünerek o ruh haline girmelisiniz.
  • Zihninizde yapılan antrenmanda ne kadar başarılı ve doğru bir çalışma yaptığınıza kendinizi inandırmalısınız.
  • Beyninizdeki görüntüler ile bu antrenmanı ne kadar kusursuz uyguladığınızı kendinize söylemelisiniz.
  • Yeniden derin ve yavaş nefesler alarak, gözlerinizi açmalısınız.
  • Zihinsel antrenman çalışmanızı, her gün düzenli olarak 2-3 kez yapmalısınız.
  • Her geçen gün daha fazla yarar sağladığınızı göreceksiniz.

Zihinsel Antrenmanın Yararları;

  1. Beyin gücünüzden yararlanarak, bir antrenmanı zihninizde uygulamak o bölgedeki kasları elektriksel olarak harekete geçirecektir.
  2. Düzenli uygulanan zihinsel antrenmanlar ile fiziksel olarak yaptığınız antrenmanlarda da performansınızın yükseldiğini fark edeceksiniz.
  3. Zihinsel antrenmanlar beyinde süreklilik kazandığında, günlük yaptığınız fiziksel antrenman sürelerinin de kısaldığını, daha kısa sürelerde antrenmanı tamamladığınızı göreceksiniz.
  4. Zihin gücü devreye girdiği için daha fazla yoğunlaşma ve konsantre olduğunuzu fark edeceksiniz.
  5. Sporcuların beyinsel antrenman uygulamaları sonrasında, yaptıkları teknik hataları daha kolay bularak, düzeltme imkanı buldukları kanıtlanmıştır.
  6. Zihinsel antrenmanlar, kısa sürede daha çok tekrar yapmanızı sağlarlar.
  7. Bu gibi zihinsel odaklanmalar sonucunda takım ruhu ve iletişim becerilerinizin gelişmesine katkıda bulunurlar.
  8. Zihin antrenmanlarını yapmayı alışkanlık edinenlerin, normal yaşamda da hayal dünyalarının geliştiği ve kontrol altına aldıkları saptanmıştır.
  9. Elektriksel olarak kasların devreye girmesine neden olan zihinsel antrenmanlar sayesinde, kişilerin uyguladıkları günlük antrenmanlarında hız ve kuvvet kazanmaları da kaçınılmazdır.
  10. Zihinsel antrenman çalışmaları, beyinde bıraktığı etkiler ve zihinde oluşturduğu izler ile kişilerin koordinasyonlarının da düzelmesini sağlamaktadır.
  11. Zihinsel antrenmanlarda hiçbir sakatlanma riski bulunmadığından, en sağlıklı teknikler arasında bulunurlar.

Zihinsel Antrenman Nasıl Oluşmuştur?

İlk kez 1980 yılında yapılan zihinsel antrenman; kişilerin performanslarının arttırılmaya çalışılması ve yeni becerileri öğrenmesi amacıyla uygulanmıştır. Günümüze gelene dek farklı şekillerde geliştirilen zihinsel antrenman süreci sonrasında maksimum verimlilik alınması için gözlerin kapalı olarak yapılmasına karar kılınmıştır. Kişinin gözleri kapalı, bir yere yaslanır biçimde ya da sırt üstü yatar vaziyette zihinsel antrenman yapmalarının, çok daha faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Böylece oluşabilecek konsantrasyon eksikliğinin de önüne geçilmiştir.

Günümüzde de zihinsel antrenmanlar, bu şekilde uygulanmaya devam etmektedirler. Pek çok kişinin ne denli önemli olduğunu bilmediği bu antrenman yöntemini, düzenli olarak uygulamayı alışkanlık haline getirmiş bireylerin performanslarındaki artış ise tüm bu bilgileri kanıtlar niteliktedir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap