2019 Yılında Çekilen En İyi Yerli Filmler

Yerli film sektörü her geçen gün gelişiyor. 2020 pandemi nedeni ile çekimler azaldı, 2019 senesinin en iyilerini fragmanları ile birlikte derledik.

Türk sineması geçmişten bugüne hep büyük değerlere sahip filmler çekmiştir. 2019 Türk Filmleri dünya sinemasına da damga vurmuş eserler arasında kendine yer edinmeyi başarmış birçok film barındırmaktadır. Usta oyuncuların oynadığı en iyi yerli Türk filmleri listesi şu şekildedir:

En İyi Yerli Film Önerileri

1.     7. Koğuştaki Mucize Filmi

En iyi Türk filmleri 2019 sıralamasında ilk sırada yer alan bu film, vizyona girdiği günden beri çok fazla ilgi gördü. 7. Koğuştaki Mucize seyircilerine dolu dolu duygulu anlar yaşatıyor. Bir Ege kasabasında geçen film de her şey küçük bir kızın ölmesiyle başlar.

Ölen kız sıkı yönetim komutanın kızıdır ve bundan 7 yaşındaki bir çocuk zekasına sahip olan Memo sorumlu tutulur. Memo’nunda aynı zamanda 7 yaşında bir kızı vardır. Memo her ne yapsa da kimseye kendini inandıramaz ve idam cezasına çarptırılır.

2.     Mucize Aşk 2 Filmi

Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmen koltuğunda oturduğu Mucize Aşk 2 sinema filmi diğer serilerinde olduğu gibi izleyicisine duygulu anlar yaşattı. Mahsun Kırmızıgül’ün usta yönetmenliği ile ortaya bir şah eser çıkmıştır. Küçükken geçirdiği bir hastalık sebebiyle sakat kalan Aziz’i sürekli köy çocukları rahatsız etmektedir.

Görücü usulü ile evlendirildiği eşi ile babası tarafından öğretmenin kasabasına gönderilir. Burada Azizi zorluklarla karşılaşır. Ama pes etmez ve öğretmenin desteğiyle, karısının aşkıyla bütün engellerini yener. Aziz artık konuşmaya başlar ve diğer bütün engellerinden kurtulur.

3.     Küçük Şeyler Filmi

Toplumun çeşitli sorunlarına parmak basan film muhteşem oyunculuğu ile Alican Yücesoy’a bir çok ödül kazandırmıştır. Yönetmen koltuğunda Kıvanç Sezer”in oturduğu film Bahar ve Onur adında bir çiftin hikâyesini anlatıyor.

Onur ve Bahar şehirden uzak bir ev satın alırlar ve tam bu dönemde Onur işten çıkarılır. Bu dönemden sonra bunalımlar yaşayan çift hayatın tokadı ile karşı karşıya kalır. Toplumda işsizlik temasının ustaca işlendiği film izleyicisi tarafından tam puan alarak üst sıralara yerleşmeye hak kazanmıştır.

4.     Cinayet Süsü Filmi

Ali Atay’ın mizah anlayışıyla birleşen film izlerken izleyicisine hiç olmadık yerlerde kahkahalar artırmıştır. Cinayet büro ekibi ortaya çıkan ve birbirine benzeyen cinayetleri çözmek için kolları sıvarlar. Filmin sonunda her ne kadar ters köşe olunsa da alt metinde verilen mesaj oldukça önemlidir. En iyi Türk filmleri komedi alanında yapılmış farklı bir film olma özelliğiyle ayrı bir yer edinmeyi başarmıştır.

5.     Cep Herkülü Filmi

Naim Süleymanoğlu: Yapımcılığını Mustafa Uslu’nun yaptığı milli gururumuz Naim Süleymanoğlu’nun hayat hikayesini konu alan film büyük bir ustalıkla sergilenmeye devam ediyor. Beyazperde ‘de çıktığından beri büyük ilgi ile takip edilen film gişe rekorlarını alt üst etmişti. En iyi yerli film kategorisinde yerini alan Naim izleyen herkesi gurura ve gözyaşlarına boğmuştu. Naim Süleymanoğlu’na filmde Hayat Van Eck hayat vermekle beraber ortaya güzel bir oyunculuk çıkarmıştır.

6.     Görülmüştür Filmi

Bir cezaevi memurunun, bir fotoğrafta gördüğü kadının peşine düştüğü hikâyeyi anlatan film pek çok dalda ödüle layık görüldü. Usta oyunculardan Füsun Demirel, Saadet Işıl Aksoy, Berkay Ateş rol alıyor. Mutlaka izlenmesi gereken filmlerin listesinde yerini alması gereken bir eser olan film aslında toplumda bir çok şeyin durumuna parmak basmaktadır.

7.     Çiçero Filmi

Erdal Beşikçioğlu’nun usta oyunculuğuyla birleşen sinema filmi ikinci dünya savaşında Naziler casusluk yapan Arnavutluk kökenli İlyas’ın hikâyesini anlatıyor. Filmin yönetmenlik koltuğunda Serdar Akar oturuyor. Çiçero filmi aynı zamanda Netflix’te de izleyiciye sunulmuştur. Erdal Beşikçioğlu’na Burcu Biricik, Ertan Saban gibi oyuncular eşlik etmektedir.

8.     Oray Filmi

İki lisanın bir arada kullanıldığı film dikkatleri üzerine çekiyor. Almanca ve Türkçe dillerinin bir arada kullanıldığı filmde Oray karakterinin evlilik hayatını ele alıyor. Film konu olarak din çerçevesinde kendine hayat buluyor. Oray filmi mutlaka izlenmesi gereken filmler arasına alınmalı ve izlenmelidir.

9.     Organize İşler, Sazan Sarmalı Filmi

Filmin her oyuncusu ayrı ayrı dikkatleri üzerine çekiyor. Film vizyonda olduğu süre boyunca izlenme sıralarının en üst kısımda yer aldı ve halada ilgi ile takip edilmeye devam ediyor. Genç kızların sevgilisi Kıvanç Tatlıtuğ’un filmde oynaması ayrıca ayrı bir renk katıyor.  Filmde Asım Noyan ve çetesinin yaptıkları anlatılıyor.

Hem başrol kürsüsünde hem de yönetmenlik kürsüsünde oynayan Yılmaz Erdoğan izleyicisine yine kahkaha ve naif mesajlar veriyor. Filmde ayrıca Ezgi Mola, Ahmet Mümtaz Taylan, Rıza Kocaoğlu, Mahir İpek, Ata Demirer gibi usta oyuncular rol almaktadır.

10. Kral Şakir Korsanlar Diyarı Filmi

Üç yaş ve üzeri çocukların büyük eğlence ile izleyeceği animasyon filmde tarih öncesi dönemlerden ortaya çıkan bir yaratığı durdurmaya çalışan Şakir ve ailesinin hikayesini anlatıyor. Yaratığı durduracak tek şey altın bir savaş topudur. Şakir ve ailesi topu bulmak için çıktıkları yolda birçok şey ile karşılar. Çocuklar ve büyükler için güzel anlar barındıran animasyon mutlaka izlenecekler listesine eklenmelidir.

11. Rafadan Tayfa Göbeklitepe Filmi

Çocukların büyük zevk ile izlediği Rafadan Tayfa beyazperdeye taşındı. Her şey Akın’a Şanlıurfa’da olan arkadaşı Veysi’den gelen bakır bir sini ile başlar. Siniyi alan Akın’a ulaşan Veysi peşinde birileri olduğunu söyler. Tam o sırada bütün dünyanın gözü Göbeklitepe’de yapılan kazılardadır. Bu durumun kazılarla ilgili olduğunu düşünen Akın ve arkadaşları siniyi Göbeklitepe başkanına ulaştırmak için Şanlıurfa’ya doğru yola çıkarlar.

12. Recep İvedik 6 Filmi

Konya’da kuru fasulye festivaline çağırılan Recep İvedik ve arkadaşı Nurullah davete icabet etmek için yola çıkar. Ancak seyahat acentesinin yaptığı birçok hata sebebiyle Recep kendini Kenya’da bulur. Kenya maceraları başlayan Recep vahşi yaşamın içinde hayata kalmayı başarır ancak bu seferde iki düşman kabilenin arasında kalır.

13. Karakomik İşler 2 Arada Filmi

Cem Yılmaz’ın ustalığıyla izleyici iki filmi bir arada izleme fırsatı yakalıyor. Kaçamak filminde 4 arkadaşın tatil boyunca başına gelen maceraları konu edinirken, 2 Arada filminde Ayzek adında ki karakterin iş hayatı anlatılıyor.

2019’da en beğenilen Türk filmleri derlemesi yapıldığında liste daha da çok uzayabilmektedir. Geçmişten günümüze sürekli harika yerli filmlerin olduğu beyaz perde de yine 2019’da birçok film damga vurmaya devam etmektedir. Birbirinden ünlü, usta ve değerli oyuncuların rol aldığı filmler ülkemizdeki sanatın ne kadar iyi olduğunu göstermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap